Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тяло без целулит - мечта или реалност?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 11.02.2020Коментари (0)2280
Знаете ли какво е общото е между Ким Кардашиян, Скарлет Йохансон и Серина Уилямс? Не, не са световната популярност и милионите в банковата сметка.  Всички тези три красавици, като 99,9% от жените на планетата, имат целулит. И това, ако не е красноречив намек, че е крайно време всички ние да спрем да се смущаваме от тази особеност на женското тяло? Но ние разбираме, че предстои едно дългоочаквано лято, което искаме да посрещнем в зашеметяващ бански и в същото време да не мислим за неравностите и дупките по бедрата. Ето няколко “рецепти", които помагат да намалим портокаловата кожа.

Самомасаж: как, какво и защо

Не е тайна, че правилно направеният масаж може да върши чудеса, включително да минимизира видимостта на целулита. И страхотното е, че за да постигнете желания ефект, няма нужда да търсите помощ от професионалисти! Няколко инструменти са достатъчни и можете да уредите у дома "истински“ СПА център. Например, редовният масаж с четка на суха кожа активира кръвообращението и намалява мастните отлагания в проблемните зони, а също така ефективно елиминира мъртвите епидермални клетки и помага при неприятности като стрии. Основният трик е правилната техника: започнете с крайниците и бавно се издигнете нагоре. Процедурата трябва да се извършва единствено върху сухо тяло, а продължителността ѝ не бива да надвишава 7-10 минути. Вакуумните вендузи също са чудесно средство за самомасаж, но за хората с чувствителна кожа със склонност към разширени вени е по-добре да се ограничат до масажна гъба, която също действа ефективно, но по-внимателно. 

©
Скраб: премахва всичко излишно

Ако по някаква причина масажът не е за вас, тогава трябва да помислите за закупуване на специален скраб, който не само прави кожата ви по-гладка и кадифена, но също така спомага за намаляване на целулита в проблемните зони. За такива цели е най-добре да изберете козметичен продукт на основата на кафе, тъй като той перфектно тонизира и стяга кожата, така че дупките и неравностите да станат по-малко забележими. Скрабове за тяло на основата на водорасли също помагат за справяне с проблема, като осигуряват дренажен ефект, премахват лимфния оток, като по този начин подобряват общото състояние на кожата. 

Стил мумия: пълно увиване

Опаковането на тялото е метод, известен на мнозина не само за премахване на целулит, но и като чудесна възможност за отслабване. Освен това, такава лесна процедура стяга и увеличава еластичността на кожата, като по този начин предотвратява появата на стрии. Калта на базата на минерали от Мъртво моремного бързо прави портокаловата кожа по бедрата ви по-малко забележима, а козметичните продукти, които включват мента и ментол, премахват токсините и течностите, активират кръвообращението и тонизират тъканта. Въпреки факта, че увиването изглежда проста процедура, винаги трябва да следите собствената си издръжливост и чувствителност, за да предотвратите наранявания и да не про
©
вокирате дразнене или алергични обриви. Е, за тези момичета, които искат да опитат нещо необичайно, има специални клинове с микрокапсулирани морски водорасли, които стимулират разграждането на мазнините и ефективно стягат кожата, което възстановява загубената ѝ гладкост и еластичност.

Чудодейни кремове

Въпреки редовните обвинения на такъв тип средства в неефективност, марките продължават непрекъснато да произвеждат гелове, масла и кремове за борба с неравностите в проблемните зони. В действителност такива козметични продукти действат единствено в комбинация с правилно хранене, спорт и редовен масаж, като те са само приятно допълнение, което ще ви позволи бързо да видите резултатите от ежедневната работа. Така например крем с липоредуциращ комплекс перфектно укрепва кожата и допринася за разграждането на мастните клетки, като намалява целулита. Термалният крем съдържа цял коктейл от ценни натурални съставки, които правят епидермиса по-тонизиран, еластичен и силен, така че портокаловата кожа се топи пред очите ни. 

Безспорно всяка година козметолози и дерматолози измислят все по-сложни методи, които отново ни обещават “светкавично бърз и главозамайващ“ резултат. Надпреварата за перфектната фигура никога не приключва, а само става по-трудна и изтощителна. Постоянната борба със собственото ви тяло е битка, в която е много трудно да спечелите. Съветваме ви да наблегнете на здравословно хранене, сутрешна йога, джогинг с любимото си куче, курсове по готвене, игра на тенис и редовно грижа за себе си. И когато вие, пълни с енергия, сила и положителни емоции, играете плажен волейбол с приятелите си, дори няма да забележите как портокаловата кожа магически изчезва.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: