Тяло без целулит - мечта или реалност?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:30 / 11.02.2020
2306
Знаете ли какво е общото е между Ким Кардашиян, Скарлет Йохансон и Серина Уилямс? Не, не са световната популярност и милионите в банковата сметка.  Всички тези три красавици, като 99,9% от жените на планетата, имат целулит. И това, ако не е красноречив намек, че е крайно време всички ние да спрем да се смущаваме от тази особеност на женското тяло? Но ние разбираме, че предстои едно дългоочаквано лято, което искаме да посрещнем в зашеметяващ бански и в същото време да не мислим за неравностите и дупките по бедрата. Ето няколко “рецепти", които помагат да намалим портокаловата кожа.

Самомасаж: как, какво и защо

Не е тайна, че правилно направеният масаж може да върши чудеса, включително да минимизира видимостта на целулита. И страхотното е, че за да постигнете желания ефект, няма нужда да търсите помощ от професионалисти! Няколко инструменти са достатъчни и можете да уредите у дома "истински“ СПА център. Например, редовният масаж с четка на суха кожа активира кръвообращението и намалява мастните отлагания в проблемните зони, а също така ефективно елиминира мъртвите епидермални клетки и помага при неприятности като стрии. Основният трик е правилната техника: започнете с крайниците и бавно се издигнете нагоре. Процедурата трябва да се извършва единствено върху сухо тяло, а продължителността ѝ не бива да надвишава 7-10 минути. Вакуумните вендузи също са чудесно средство за самомасаж, но за хората с чувствителна кожа със склонност към разширени вени е по-добре да се ограничат до масажна гъба, която също действа ефективно, но по-внимателно. 

Скраб: премахва всичко излишно

Ако по някаква причина масажът не е за вас, тогава трябва да помислите за закупуване на специален скраб, който не само прави кожата ви по-гладка и кадифена, но също така спомага за намаляване на целулита в проблемните зони. За такива цели е най-добре да изберете козметичен продукт на основата на кафе, тъй като той перфектно тонизира и стяга кожата, така че дупките и неравностите да станат по-малко забележими. Скрабове за тяло на основата на водорасли също помагат за справяне с проблема, като осигуряват дренажен ефект, премахват лимфния оток, като по този начин подобряват общото състояние на кожата. 

Стил мумия: пълно увиване

Опаковането на тялото е метод, известен на мнозина не само за премахване на целулит, но и като чудесна възможност за отслабване. Освен това, такава лесна процедура стяга и увеличава еластичността на кожата, като по този начин предотвратява появата на стрии. Калта на базата на минерали от Мъртво моремного бързо прави портокаловата кожа по бедрата ви по-малко забележима, а козметичните продукти, които включват мента и ментол, премахват токсините и течностите, активират кръвообращението и тонизират тъканта. Въпреки факта, че увиването изглежда проста процедура, винаги трябва да следите собствената си издръжливост и чувствителност, за да предотвратите наранявания и да не провокирате дразнене или алергични обриви. Е, за тези момичета, които искат да опитат нещо необичайно, има специални клинове с микрокапсулирани морски водорасли, които стимулират разграждането на мазнините и ефективно стягат кожата, което възстановява загубената ѝ гладкост и еластичност.

Чудодейни кремове

Въпреки редовните обвинения на такъв тип средства в неефективност, марките продължават непрекъснато да произвеждат гелове, масла и кремове за борба с неравностите в проблемните зони. В действителност такива козметични продукти действат единствено в комбинация с правилно хранене, спорт и редовен масаж, като те са само приятно допълнение, което ще ви позволи бързо да видите резултатите от ежедневната работа. Така например крем с липоредуциращ комплекс перфектно укрепва кожата и допринася за разграждането на мастните клетки, като намалява целулита. Термалният крем съдържа цял коктейл от ценни натурални съставки, които правят епидермиса по-тонизиран, еластичен и силен, така че портокаловата кожа се топи пред очите ни. 

Безспорно всяка година козметолози и дерматолози измислят все по-сложни методи, които отново ни обещават “светкавично бърз и главозамайващ“ резултат. Надпреварата за перфектната фигура никога не приключва, а само става по-трудна и изтощителна. Постоянната борба със собственото ви тяло е битка, в която е много трудно да спечелите. Съветваме ви да наблегнете на здравословно хранене, сутрешна йога, джогинг с любимото си куче, курсове по готвене, игра на тенис и редовно грижа за себе си. И когато вие, пълни с енергия, сила и положителни емоции, играете плажен волейбол с приятелите си, дори няма да забележите как портокаловата кожа магически изчезва.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).