Убиецът на Милен Цветков бил надрусан с китайска кока

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:07 / 11.05.2020
4432
Дрогираният шофьор Кристиан Николов, който навръх Великден уби журналиста Милен Цветков при катастрофа на светофара до мол "Парадайз“, е бил под въздействието на висорисков наркотик, известен като китайски кокаин. Това са последните данни, с които разполагат от разследването. Четирите вида дрога всъщност са били смесени в дозата, която е погълнал 22-годишният наркоман, пише "Монитор".

Младият мъж ще отговаря пред съда освен за причиняването на смъртта на Милен Цветков и за притежание на високорисков наркотик, става ясно от обвинението.

Експертиза по делото сочи, че коктейлът от кокаин, амфетамин, бромазепам и марихуана е погълнат няколко часа преди инцидента.

Това е и причината Николов да е обвинен в умишленото убийство на Цветков, тъй като напълно съзнателно се е качил да кара луксозния си джип “Ауди Q7", предоставен от майка му. Вещите лица са категорични, че Николов е бил напълно адекватен, когато е взел ключовете на водещото се на фирмата на майка му Десислава Пешева возило. Съзнавал е, че рискува живота и здравето на себе си и хората с него, както и на случайни хора. Въпреки това взема приятелката си Симона Цанкова и Георги Иванов, качва ги в джипа и започват да обикалят празните софийски улици на Великден.

Кристиан Николов е помел спрелия автомобил на Милен Цветков на светофара просто защото действително не го е виждал. Той е бил в състояние близко до заспиването.

Бромазепамът е на основата на лексотана, действа му приспивателно, от амфетамина пък му се смесват цветовете и не може да различи светофара дали свети зелено или червено.

Отделно колата на Цветков е с черен цвят, който се слива с околността и е трудно различим за човек в такова неадекватно състояние, категорични са експертите. Към момента Кристиан е в ареста. На приятелите му Симона и Георги прокуратурата определи гаранции от по 10 000 лева, защото отказаха да съдействат на разследването.

Симона успя да се измъкне без никаква мярка, тъй като адвокатът й обясни в съда, че е във фактическо съжителство с обвиняемия Николов. Георги Иванов обаче не успя, тъй като адвокатът му бе просрочил датата за обжалване и съдът отказа да я разгледа. Майката на дрогирания убиец Десислава Пешева също е под гаранция от 100 000 лева. Тя освен че е съдружничка с подсъдимия алкохолен бос Миню Стайков, намери средства за скъпия адвокат на банкера беглец Цветан Василев – Константин Симеонов. Дори и той обаче не успя да й намали гаранцията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (190):
21.01.2024 Дъщерята на Милен Цветков: След смъртта на баща ми беше много трудно за мен да говоря за неговия живот
31.12.2023 Филм разказва за живота на Милен Цветков
19.09.2023 В София откриват чешма в памет на непрежалимия Милен Цветков
27.07.2023 ВКС публикува мотивите за присъдата на Кристиан Николов, убил Милен Цветков при катастрофа
25.07.2023 Mинистър Калин Стоянов: Присъдата по делото за Милен Цветков е пробив и може да се наложи като практика
24.07.2023 Адвокат Рангелов за присъдата за катастрофата с Милен Цветков: Решението на ВКС е спорно
Още новини от Национални новини:
Мъж си поръча сешоар, получи два буркана марихуана
Ужасна трагедия застигна гадателката на Берлускони
Банките чупят за пореден път рекордите в отпускането на жилищни к...
Мегаскандалът "Пуделгейт": Съдът остави Марин Димитров в ареста
Без реклами на хазарт в медиите, изключение само за спортния тота...
Новите Ф-16 ще бъдат в авиобаза "Граф Игнатиево" през 2025 г.


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).