Убиецът на Паоло под домашен арест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:50 / 07.06.2014
1069
Бизнесменът Георги Сапунджиев, който прегази в пешеходната зона на Стара Загора 4-годишния Паоло, се измъкна от килията и ще остане под домашен арест, докато тече разследването срещу него. Това реши вчера състав на Окръжния съд в Стара Загора. Сапунджиев беше доведен в съда с верига на краката. Той пристигна облечен с анцуг и ниско наведена глава, без да отговори на нито един журналистически въпрос. Преди магистратите да произнесат своето определение, защита на бизнесмена заяви, че Сапунджиев може да оглушее.

С този мотив вчера адвокатът му Георги Георгиев поиска от Окръжния съд в града на липите да освободи от ареста клиента му. Защитникът обясни още, че задържаният бизнесмен е с диагноза мозъчно сътресение и спукано тъпанче на лявото ухо.

Твърденията на защитата бяха потвърдени частично от изискана от съда експертиза. Документът е издаден от Неврохирургията в местната болница. Там Сапунджиев бе отведен веднага след трагедията с Паоло, тъй като според очевидци на инцидента бизнесменът е бил ударен с камък в главата от разгневените свидетели на катастрофата. Медицинският документ е препратен след изписването на Сапунджиев в следствения арест, където шофьора убиец прекара 24 часа, преди съда да реши дали да го остави в килията за постоянно.

Епикризата беше изпратена на магистратите по факса, по искане на адвокат Георгиев. В нея обаче пишеше, че макар с наранявания, Сапунджиев е клинично здрав и дори може да бъде конвоиран. Според лекаря на ареста пък Сапунджиев няма белези от травми и наранявания.

Пред него арестуваният бизнесмен е отрекъл да има оплаквания. Въпреки тези доказателства обаче адвокат Георгиев заяви пред съда, че клиентът му едва се държи на краката си, боли го главата и не вижда. Освен това в деня на съдебното заседание е трябвало да претърпи операция, с която да му залепят тъпанчето, но вместо това бил отведен в съда, заради което можел да загуби слуха си.

Прокуратурата от своя страна настоя Сапунджиев да остане в ареста. Това се налагало, защото може да се укрие, включително и да избяга извън страната заради обществената реакция. Освен това за извършеното от него престъпление законът предвижда затвор до 10 години и е нормално Сапунджиев да изпитва страх от наказателна репресия, изтъкнаха от държавното обвинение. Въпреки това съдът в Стара Загора пусна бизнесмена под домашен арест.

Определението им може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (3)

Още по темата (5):
12.07.2018 Обрат с мъжа, прегазил малкия Паоло! Лъсна голям скандал - като затворник ползвал повече отпуски от всички нас!
16.02.2017 Огромно щастие за родителите на прегазения Паоло навръх хубав празник
30.12.2016 Родителите на прегазения Паоло отново чакат дете
13.07.2015 Убиецът на Паоло: Не съм скъсал чорапогащника на майката, че да й се извиня
10.07.2015 Окончателно: 6 години затвор за шофьора, убил Паоло
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).