Убиецът на Виктория вече е в България, кой адвокат ще го защитава?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:41 / 17.10.2018
3057
На летище София кацна самолетът с екстрадирания от Германия Северин Красимиров, заподозрян за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, предаде репортер на БГНЕС. На пистата има засилена охрана – полиция, жандармерия и охрана на съдебната власт. В самолета на "Луфтханза“ има съдебна охрана, която конвоира Северин с полета от Франкфурт до София. От столицата той отново под конвой трябва да бъде отведен в ареста в Русе. В присъствието на адвокат - упълномощен, а ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. В момента той е обвиняем задочно.

До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража. На 12.10.2018 г. в Министерството на правосъдието бе получено официалното съгласие на немската прокуратура за предаване на обявения за международно издирване български гражданин Северин Красимиров. Съгласно полученото съобщение, за това е информирана и прокуратурата на България, съобщи тогава от МП.

Нито един адвокат в Русе не иска да защитава бруталния убиец на телевизионната водеща. Всички служебни адвокати са отказали да поемат защитата му. Един от списъка обаче не е имал избор и ще се изправи редом до убиеца в съдебна зала. Към момента той все още не се е запознал със случая.  Малко след 18 часа тази вечер Северин Красимиров кацна с граждански полет от Франкфурт на летище София. Кола на съдебна охрана го чакаше на аеропорта. Убиецът първо ще бъде откаран в Националната следствена служба.

След това ще тръгне за Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още не е ясно кога ще пристигне в града край Дунава. Мярката за неотклонение със сигурност ще се гледа в следващите 72 часа, съобщава Нова телевизия. Близки на зверски убитата Виктория настояват за най-тежкото наказание. По-рано днес бившият й съпруг Свилен Максимов изрази мнение, че много адвокати ще се редят на опашка, за да защитават това нещо. "Не завиждам на прокурорите и съдиите, които ще го съдят, защото цялата държава сега тях гледа. Първата им задача е да му дадат такова наказание, че другите изверги които обикалят и обмислят такова нещо, да видят и знаят, че няма да им се размине. Това е най-важната им задача".

Виж коментарите (0)

Още по темата (87):
03.07.2020 Почина бащата на журналистката Виктория Маринова
16.12.2019 Убиецът на красивата Виктория се спасява в кухнята от обожатели в затвора
08.09.2019 Мъжът на зверски убитата Виктория: Страх ме е за дъщеря ми, Северин може да посегне и на нея
23.04.2019 Бившият мъж на убитата Вики за Северин: И 200 години да му дадат, какво от това?
22.04.2019 30 години затвор и 450 000 лева кръвнина за Северин!
22.04.2019 Викове и писъци в съда на делото за убитата Виктория
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).