Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученичка направи купон в дома на баща си, той полудя
Автор: Цвети Тончева 20:06 / 07.08.2022Коментари (1)715
©
Архивна снимка
Проблемна тийнейджърка отърва временно настаняване в Кризисен център след жалба на бащата срещу социалните служби, според решение на Административния съд в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Родителят твърди, че подобно настаняване на детето извън семейството ще има негативен ефект върху него, както и че отразеното в заповедта на службата за липса на близки и роднини, които искат да се ангажират с отглеждането и възпитанието на непълнолетната, не отговаря на истината. Бащата смята, че детето ще е по-спокойно и щастливо при родителите си и при баба си и дядо си.

Майката обаче изразява мнение, че конкретните обстоятелства налагат детето да остане временно в Кризисен център с оглед ограничаване на контактите му с бащата, когото тя определя като "агресор".

"Социално подпомагане" също споделя нуждата от извеждане на детето от семейството за оказване на психологическа подкрепа, като се сочи, че мярката е взета с цел защита интересите на непълнолетната.

Прави се искане при вземане на решението съдът да се съобрази и с мнението на детето. А то изразява желанието си да живее с майка си.

Момичето е на 15 години и с поведението си често създава ядове на родителите си, които са разведени от 2014 година, като правата са предоставени на майката. Момичето можело да пребивава и при бащата, като бил определен широк режим на лични отношения с него. То съжителствало в дома на майка си в Пловдив с нея и със своя по-голям брат.

Бащата встъпил в нов брак с друга жена със свое дете. Когато момичето следвало да изпълнява режима на лични отношения с баща си, то пребивавало в жилището му в Пловдив при новото му семейство. През ваканции и почивни дни обикновено почивало на море, или на планина с баща си и новото му семейство, или посещавало баба си и дядо си по бащина линия в село Ветрен.

Бащата сам потърсил психолог за дъщеря си заради поведението й, през февруари 2022 г.. С нея започнал да работи психолог при отдел "Закрила на детето“ в Пловдив. На една от консултациите детето споделило, че във връзка със закъснение при прибиране вкъщи се скарала с майка си, а брат ѝ се нахвърлил да я налага с юмруци, майка ѝ също я била, както и я обиждала, а пък съпругата на баща ѝ я била обвинявала в кражба на бельо, докато пребивавала в дома на баща си за един месец.

Всъщност, основание за вземане на мярката за закрила е случай, за който детето разказало на психолога, а той бил записан като устен сигнал.

При отсъствие на бащата и семейството му от жилището му в Пловдив през юни 2022 г. непълнолетната поканила свои приятелки в дома му и направила парти там. След завръщането на бащата, същият установил, че в къщата е влизано, както и че липсват някакви вещи, като се обадил на дъщеря си и същата признала, че е канила гости в негово отсъствие.

По инициатива на бащата се срещнали, като на срещата той започнал да ѝ крещи и да ѝ се кара за това, че е канила хора в дома му и че му липсвали часовник и очила. Бил ядосан и искал да отидат при майка ѝ, като я задърпал да се качи в автомобила му, ударил ѝ един шамар, хванал я отпред за гушата, както и за косата и така я натикал в колата на предната седалка.

Девойката изскочила от колата и завикала за помощ, защото се уплашила, но в крайна сметка се качила в автомобила и отишли при майката, където бащата отново й крещял и понечил да я удари, но майката го спряла.

В крайна сметка бащата успял да оспори заповедта за настаняването на детето в Кризисен център и тя вече е отменена от Административния съд в Пловдив.

Съдът намира, че упражненото насилие над детето е факт, но служителите на "Социално подпомагане" не са изследвали всички възможности детето да бъде гледано от роднини - баби, дядовци и леля. Затова и заповедта е отменена с решение, което подлежи на обжалване пред ВАС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.08.2022 г.
0
 
 
Какъв психолог бе! Тая е на 15г. и и се е*е та и се реве - психолог...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: