Ученици от ЧСУ "Юрий Гагарин“ в "Камчия“ ще четат на пътниците в градския транспорт

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:22 / 30.10.2019
1273
Ученици от Частното средно училище "Юрий Гагарин“ в комплекс "Камчия“ за трета поредна година ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на "Градския транспорт“ във Варна. Тази година към инициативата ще се присъединят и учениците от Средно училище “Гео Милев".

Акцията "Четящ автобус“ на ЧСУ "Юрий Гагарин“ цели да подбуди интереса на всички граждани към националното литературно наследство и любов към българския език и култура.  Целта на учениците и учителите от Училището на бъдещето - "Юрий Гагарин“ в "Камчия“ е да популяризират значими произведения на български автори и народни будители, и в навечерието на този важен за българската култура и образование празник, да се покаже ролята на училището като институция, създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни млади хора.

Акцията ще стартира на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм "Св. Успение Богородично“ и ще продължи два часа. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление на образованието и "Градски транспорт“ ЕАД.

Частното средно училище "Юрий Гагарин“ в "Камчия“ е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца - от предучилищна група до XII клас. Изучават се руски, английски език и информационни технологии. Това е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...
Доставена е поредната военно-техническа помощ за Украйна
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
ЛУКОЙЛ с дарение към Община Бургас, ето какво ще се случи с него
Осигуриха 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ги до тази дата
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).