Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ученик си поръча дрога от Холандия и "Български пощи" му я доставиха вкъщи
Автор: Екип Burgas24.bg 22:00 / 01.07.2019Коментари (5)1712
©
Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение върху разпространението на наркотици и в законовата рамка спрямо употребяващите, както и в тяхното лечение. Това беше възможно тогава, когато още нямаше социални мрежи и силно развит интернет, а на пазара властваха предимно хероинът и марихуаната. Днес светът е друг, наркотиците са други, не по- малко опасни, затова пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространение става все по-имагинерна цел, при положение, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от местния клон на Български пощи. 

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и лесно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне подобно писмо, а те да се чудят откога детето им е започнало да дарява в полза на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с наркотик, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за благодарност за дарението, изпратено е като приоритетно, но си пристига франко пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, пише Актуално. Лепенката съдържа LSD.  

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария , диетиламидът на лизергиновата киселина, наречен за кратко по немското му име LSD, предизвиква мощни халюциногенни усещания и е особено популярен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха описани последиците му, но после западна, за да се възроди отново преди 3-4 години и да стане популярен отново. Разпространението му у нас идва предимно от подобни поръчки чрез Интернет. 

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до сдружение "Майки срещу дрогата", е получено с Български пощи, оставено от пощальон в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена отвътре на лист с благодарност към дарителя, който е допринесъл за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е скрит на снимките, но едва ли е тайна за голяма част от заинтересованите тийнейджъри, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
какво може да направи пощальонът и българските пощи :) те нямат право да отварят писма :)
+3
 
 
те половината тинейджъри не можеш им изкара главите от задниците, камо ли в darkweb-a да сърфират.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: