Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
”чители: ѕротив сме присъствeните зан€ти€, животът на много хора е застрашен
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 11:38 / 11.12.2020 оментари (75)1099
©
¬ отворено писмо от неформалното обединение "”чители за безопасно образование" категорично се противопостав€т на намерението на министъра на образованието и науката  расимир ¬ълчев, изразено на 10 декември, присъствената форма на учебните зан€ти€ да бъде възобновена на 4 €нуари 2021 г. ѕисмото е до министър-председател€ Ѕойко Ѕорисов, до ћинистерски€ съвет, до  омиси€та по образованието и науката към Ќ—, до министъра на здравеопазването проф.  остадин јнгелов и до министъра на образованието и науката  расимир ¬ълчев. ≈то ц€лото писмо:

”важаеми г-н ћинистър-председател, уважаеми дами и господа министри и народни представители, Ќеформално обединение "”чители за безопасно образованиеУ категорично се противопостав€ на намерението на ћинистъра на образованието г-н  расимир ¬ълчев, изразено на 10.12.2020 г., присъствената форма на учебните зан€ти€ да бъде възобновена на 04.01.2021 г.

—читаме, че данните за развитието на пандеми€та в Ѕългари€ в насто€щи€ момент са песимистични, не сочат успоко€ване и затихване на епидеми€та и не предполагат възстанов€ване на присъствената форма на образование. ѕоследното би довело до още пообширно разпространение на забол€ването, а оттам и до продължаващо покачване на смъртността. ƒоказаните положителни ѕ—– тестове и през последната седмица са над 40%.

ќстава скрита и гол€ма заболеваемост - част от заразените се лекуват, без да прав€т тестове, или се прав€т антигенни, които не влизат в официалната статистика. «а последните две седмици от  овид-19 са починали повече хора, отколкото от грип и пневмонии за ц€лата 2019 година. ¬ последните 3 месеца загубихме 67 педагози, най-млади€т от които на 33 години. ”чителите и лекарите продължават да са водещи по заболеваемост и смъртност. √убейки ги лишаваме двете системи Ц здравната и образователната от кадри за години напред и остав€ме техните деца сираци.

—«ќ и редица медицински издани€ потвърдиха, че училищата са основен катализатор на епидеми€та. ≈то защо считаме, че присъствената форма на образование преди овлад€ване на масовото разпространение на  овид-19 е в противоречие на най-изконното човешко право Ц правото на живот.

Ѕезопасните услови€ на труд в класната ста€ са невъзможни, н€маме и предпазни облекла. √олеми€т брой деца в т€сна ста€ в продължение на 8 часа, липсата на вентилационни системи и висок клас лични предпазни средства излагат на огромен риск както наши€ живот, така и живота на родителите и децата. »ма данни и за тежко протичане на инфекци€та при деца, както и н€колко смъртни случа€ на лица под 18 години.

„увстваме се силно притеснени и обезпокоени. Ќасто€ваме присъствените зан€ти€ да бъдат възобновени, когато заболеваемостта и смъртността са силно ограничени.ќще по темата: общо новини по темата: 7241
24.01.2021 »
24.01.2021 »
23.01.2021 »
23.01.2021 »
23.01.2021 »
23.01.2021 »
предишна страница [ 1/1207 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒокато образованието и здравеопазването са бизнес, така ще е..
0
 
 
јлоу!  о говорите и коментирате, без да знаете как е положенкето бе госпожа? ¬ие или н€кой ваш случайно да е учител и да знаете как са нещата? ’айде мол€, първо се запознайте как са нещата и тогава коментирайте, възмущавайте и ругайте! —лаб народ проста държава или май беше друго€че!
0
 
 
 ак н€ма да сте против седите си в къщи и взимате неомъжени пари да се оправ€т родителите
0
 
 
 ато питате 5 родител€ и ви кажат че не са съгласни веднага почвате да си вадите статистика за всички родители... не че нещо ама има хора които искат децата им да са в училище!
0
 
 
јз викам и докторите да ги хваща страх, та да се приключи.
Aнонимен
на 11.12.2020 г.
0
 
 
ƒа » кога ще намалее заболеваемостта, след година. ¬ие акъл н€мате, все мислите за себе си а за децата на последен план.
0
 
 
јко се об€ви нулева година и си останат вкъщи до други€т септември ,със сигурност ще забрав€т за страховете си.
0
 
 
Ќе всички учители са против. ћоите при€тели - педагози, искат да се върнат в клас,искат да гледат в очите децата, да имат вербален контакт с т€х, да си поговор€т при€телски, да ги гушнат...
+1
 
 
ѕротив сте защото си взимате заплатките в от вкъщи ј какво ще стане ако хора като мо€ мъж който е водопроводчик или хранителната промишленост или докторите или полицаите и те кажат искаме дистанционно и да си стоим вкъщи  ой ще ви лекува  ой ще ви храни кой ще оправи авариите ви за водата за да имате питейна вода в къщи а точно вас и се е** майката на държавата така го научих ти това поколение го обучих тече и майката му е*ахти
0
 
 
≈ като толкова ви е страх, има ваксини, вече оправдани€ н€мате, да не работите, н€ма да € бъде та€!!!!!!!
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.


ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
јкци€ на прокуратурата в ћќ—¬
√рипна епидеми€ обхвана страната
’ороскоп за ден€
«има 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: