Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Украински журналист: Важното е, че останах жив, след като посетих "Столипиново"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:26 / 18.07.2021Коментари (11)1768
© Новый канал
Представяме ви кратък репортаж от украинската информационна агенция "РБК-Україна". Техен екип е бил в Пловдив, за да посетят, според техните думи, едно от най-опасните места в свето и най-голямо циганско гето в Европа - "Столипиново".

Къде да пътуваме това лято? Например до България! В допълнение към красивите плажове тук можете да посетите и ПЛводив, един от най-древните градове в света. древния град. Много експерти обаче препоръчват да не се посещавав втория по големина град в България.

Кирил Макашов, водещ от "Нови канал" разказа пред РБК-Украйна какво се е случило, след като не е послушал тази препоръка.

Най-доброто място за търсене на истински кипящ български живот е град Пловдив, тук можете да усетите истинските Балкани. Пловдив е един от най-старите градове в Европа, дори е по-стар от Рим и Атина! Това е много уютно и пълно с история място.

Обаче има и друго - в Пловдив се намира най-голямото циганско гето в Европа. Казва се "Столипиново" и се смята за едно от най-опасните места в света.


"Там живеят 50 хиляди цигани. Българите, които живеят около този квартал,   наистина донякъде се срамуват от "Столипиново" и го заобикалят".

"Британският таблоид DailyMail нарече "Столипиново" най-лошата дестинация за пътуване. Всеки уважаващ себе си екстремен турист иска да стигне до тук".

"Преди около 40 години ромите получават безплатни апартаменти във високи жилищни сгради. Но за повечето от тях, които не са свикнали да водят такъв начин на живот, това си е било истински културен шок".

"80% от всички европейски роми живеят в България и Румъния. Ромите са близо 10% от населението на България. Те имат паспорти на ЕС, но живеят според собствените си закони и правила."

"Рисковано е за непознат да пътува до тази област, особено с камера. Затова  си взех местен гид, което ми струваше около 300 долара. В същото време местните жители не харесват, че ги снимам, така че трябваше да побързаме да напуснем някои места. Опитах да си поговоря с някои от тях. Отидох в местна улична дискотека. Ромите много обичат да поставят огромни високоговорители и тонколони насред улицата и да включат музика, от която се тресат прозорците на съседните сгради."

"Столипиново" е много, много мръсна зона. Улиците са осеяни с купчини боклук, въпреки че наблизо контейнери. Жителите направо си изхвърлят боклука от прозорците. Досега нито едно правителство не е успяло да промени начина на живот на ромите".

В "Столипиново" ме беше страх само през първите 10 минути. Да, мръсно е. Боклуците са навсякъде. Но хората изобщо не са агресивни. Не ми стана ясно дали те наистина  приятелски настроени или просто бях спасен, защото с мен имаше водач, който беше от ромски произход. Но основното е, че останах жив, завършва своя разказ Макашов.

Превод и редакция: Plovdiv24.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
за тези му изказвания на този ТЪПАК да бъде ЗАБРАНЕНО да влиза в България
+1
 
 
Истината е, че който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Това "Важното е, че съм жив след посещението ми в "Столипиново"" е преувеличено. Че е мизерия и те си я поддържат сами - така е.
Сподели какво ново....
на 19.07.2021 г.
0
 
 
Столипиново било едно от най-опасните места на Света.. Да.. ако циганските сватби с крещяща турска музика се смятат за свръх опасности - тогава да..
+1
 
 
300$ дал и го разкарвали ,като шибек сред мангалите. Е какво да ти има ? Иди във фавелите в Рио ,като си толкова отворен.
+5
 
 
Спасил се е благодарение на облеклото. С тази черно-бяла фланелка няма как да има проблеми в Столипиново. Както знаем на всеки циганин сърцето му е черно-бяло.
на 18.07.2021 г.
+2
 
 
Пълни глупости. В Пловдив опасно???!!! Нашите роми са дружелюбни. Ако им се покаже уважително отношени, са много отзивчиви. Веднъж се набутах да заобикалям през Столипиново, заради ремонт и ромите си ме упътиха учтиво.
на 18.07.2021 г.
+6
 
 
Еми да, как няма да ме е срам от това място! Искрено и откровено се моля някой ден вече да падне някаква бомба там или наводнение да ги унищожи от раз!
0
 
 
Тези цигани са мангали.Това общество никога не може да се интегрира.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: