Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Умопомрачителни бисери и неграмотност в учебниците, вижте ги!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 31.01.2016Коментари (11)981
©
"Морската вода е солена, защото в нея е разтворено голямо количество готварска сол. Във водата се разтварят редица твърди вещества, течности и газове", това пише в учебника "Човекът и природата" за 3-ти клас, информра Нова ТВ.

И още: "Растенията сами произвеждат храната си. Те се наричат производители. Животните ядат готова храна - растения и други животни. Затова те се наричат потребители"

"Мандатът на българския президент е 4 години", пише в учебник "Човекът и обществото" за 4-ти клас.

"Връх Шипка се намира на върха на планината. Опълченците са ситуирани на него", според написаното в учебник по литература 7-ми клас.

Това са само част от бисерите, които излизат в българските учебници. Същевременно министърът в оставка Тодор Танев съобщи, че всяка година се дават 20 милиона лева за написването на учебници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Учебници за ученици трябва да се пишат от УЧИТЕЛИ, а не от доценти, професори, академици и член кореспонденти. Толкова ли е трудно да се проумее? За студентите да пише който иска.. Средното образование за всички трябва да е еднакво. Гимназиите, които се изживяват като елитни, да си плащат от джоба за учебници, а после да си ги събират от елитните родители на още по-елитните отрочета.
0
 
 
Между другото е общоприето понятие, че мандата на българския президент е 4 години. Излезте на улицата и попитайте странни минувачи. Ще останете очудени. Не знам от къде идва. Може би в учебниците още преди години го има този абзац.
+5
 
 
"всяка година се дават 20 милиона лева за написването на учебници." Едно време учехме от учебници от преди 5 и нагоре години, а сега всяка година нови... явно има голяма далавера.
+1
 
 
Сульо и Пульо взеха да пишат учебници. Явно келепир има в тая работа. Въпросът е кой ги одобрява и въвежда официално в образователната система?!
0
 
 
Нямам думи! И някои такива неграмотни тарикати са оскубали държавния бюджет със своите нелепи учебници. Боже, пази България!
-4
 
 
"Морската вода е солена, защото в нея е разтворено голямо количество готварска сол. Във водата се разтварят редица твърди вещества, течности и газове", Тук не виждам проблем, освен "готварската сол", но пък в 3ти клас едва ли ще им говори нещо натриев хлорид ;)
+1
 
 
Това почват да преподават в неграмотнище! Няма как да бъде различнорџЌЂ
+18
 
 
Малко известен факт е, че готварската сол се доставя след публично оповестен конкурс, организиран от Нептун в съответствие с изискванията на Конвенцията за осоляване на моретата и океаните. После с помощта на аутсорсинг, русалки и октоподи (последните имам големи заслуги) се извършва въпросното осоляване.
+10
 
 
Неграмотността тепърва ще навлиза с все по голямa сила в нашата мила Родина .....жалко !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: