Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Управителят на ЧСУ "Юрий Гагарин": Възпитаваме личности с умения, знания и мотивация, готови за бъдещето!
Автор: Пламена Николова 09:27 / 17.07.2019Коментари (1)1590
Уникален учебен комплекс край Варна предлага качествено образование от подготвителна група до 12 - ти клас, съчетано с интерактивни занимания, спорт, култура и уютна атмосфера в близост до природата. Не случайно затова Частно средно училище "Юрий Гагарин" в комплекс «Камчия» се превърна в еталон за училище на бъдещето, където децата учат, творят, спортуват и израстват емоционално.

За Varna24.bg управителят на учебния комплекс Симеон Стоилов сподели защо училището е търсено и предпочитано от родителите не само от Варна, но и от страната и чужбина.     

"Наричат ЧСУ "Юрий Гагарин“ "Училище на бъдещето", защото начинът, по който работим и това, което искаме да дадем на учениците на нашето училище, е да бъдат готови за бъдещето. Искаме да излязат от училището с умения, знания, нагласа, мотивация, да бъдат хората на бъдещето. Да бъдат развити с умения за емоционална интелигентност, да могат да владеят онези умения и професии, които ще се търсят и ще са потребни в бъдещето. Да гледат в Космоса, да гледат на високо, да си поставят високи цели, но и да знаят как да ги постигат“, коментира Стоилов. 

В училището се набляга не само изключително много на образователния процес, но и на спорта, културата и творчеството. Всичко това е съчетано с уникалните природни дадености на международния  комплекс,разположен в природен парк Камчия, здравословната среда и здравословно хранене, приготвено на място за възпитаниците на учебното заведение.

"За нас, родителите е много важно децата ни да бъдат образовани и да бъдат достатъчно подготвени един ден, когато завършат и излязат на т.нар. пазар на труда. За децата, обаче, е хубаво те да имат и свободно време. Пресечната точка между двете е да направим така, че чрез забавни и интерактивни игри и иновативни занимания, децата да развиват себе си като личности, но и да усвояват знания и умения, които ще са им нужни в момента, когато се превърнат в зрели и активни хора. Затова ние акцентираме върху комплексността, която има тук, върху всички онези възможности, които училище "Юрий Гагарин“ в «Камчия» осигурява. А именно, не само възможността да учат активно, а и да спортуват, да се развиват в една международна среда с деца от цял свят, както и да посещават допълнителни програми, които  са част от проекта «Професии на бъдещето». От тази учебна година в ЧСУ «Юрий Гагарин» се въвеждат допълнителни извънкласни дейности по програмиране, езици, финансова грамотност и ЛИЧНОСТНО РАЗВИТИЕ, СОЦИАЛНА И ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ с възможност за обучение и през събота.

Имаме спортен център, който е единствения мултифункционален комплекс,в който могат да се провеждат професионално над 40 олимпийски спорта. Тук е и Обсерваторията, която се намира в най-високата точка на комплекса. Когато човек погледне от тук, всичко наоколо е зеленина и море. Училището като комплекс предлага възможност на децата да имат близък контакт със звездите чрез Обсерваторията. Тук е и единствения на Балканския полуостров дигитален Планетариум.

Учебният процес при нас се свежда и до практически занимания с онези неща, които в момента много професионалисти си поставят като високи цели в световен мащаб. Освен всичко това в комплекс «Камчия» има множество мултифункционални зали. В летните месеци, когато при нас се провеждат международни летни детски лагери, тук има богата програма с културни занимания, които също имат елемент на обучение, образование и на подготовка. Не на последно място гордост за нас е и това, че училището ни е международно. При нас се обучават деца от над 15 националности", разкри още Симеон Стоилов

Частно средно училище «Юрий Гагарин» е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи. В момента ЧСУ "Юрий Гагарин“ е на финала на договорености за създаването на Асоциация на европейски училища, в която те да бъдат домакин и съучредител.  Тя ще даде възможност на възпитаниците им да участват в учебен обмен между сродни училища из цяла Европа. Към Асоциацията е проявен интерес и от училища в Северна Америка.

"Цялостната среда при нас е важна. Тук се съчетават образование, интерактивни занимания с всички иновативни допълнителни дисциплини, които включваме, в това число и млад програмист. Започваме с дигиталните технологии от първи клас, с допълнително обучение по финансова грамотност,  хармонично интелектуално развитие и емоционална грамотност за децата, с езиковите умения, които се градят, същевременно с възможностите за целенасочена работа по природните науки, математика, физика, астрономия. Към това допълваме всички разнообразни спортове и изкуства, които могат да практикуват.

Искам обаче дълбоко да подчертая, че за нас училището е една много важна част от  семейният живот на детето. Ние се възприемаме като част от семейството на всяко дете.  Затова за нас е много важна връзката с родителите. Смятаме, че продължението на домашния живот трябва да се случва при нас в училището и съответно продължението на училищният живот да се случва в семейството на детето. В тази връзка ние специално сме се погрижили и за общежитието, което осигуряваме на децата, които са от по-далечни места на Варна и други градове, за да могат те тук да намерят онзи домашен уют, който всеки един родител би искал детето му да получи, а всяко едно дете да се чувства комфортно в него и готово за следващия емоционален ден. 

Това, което ни прави уникални също така е природния парк, в който се намираме, с чистия въздух в него, нещо което липсва в големия град. За тези, които смятат, че сме на разстояние, сме подсигурили абсолютно безопасен транспорт, за да бъдат превозени децата до тук и върнати обратно до домовете им, ако са от района на Варна.

Храненето при нас също е съобразено с всички съвременни изисквания за здравословен начин на живот. При нас рецептите се изготвят от детски диетолог. Има специална процедура за селекция на продуктите, които се влагат в храненето, като всичко се приготвя на място в комплекса.

За нас образованието в ЧСУ "Юрий Гагарин" е много важна част от живота на децата и тяхното единствена възможност на правото им да съберат впечатления от света, в който се учат и да участват в него, когато завършат. Нашата цел е  Частно средно училище «Юрий Гагарин» да бъде  ключът към успешното бъдеще на всяко едно дете! " допълни Симеон Стоилов.

Информация за заинтересованите родители може да бъде намерена на сайта на училището www.gagarin-kamchia.bg, както и на телефон +359 877 665 635

Само след няколко дни на 22 и 23.07.2019 г. от 10.00 до 16.00 ч. в ЧСУ "Юрий Гагарин“ ще се проведат ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ, където родителите ще могат да получат отговор на всички въпроси, касаещи бъдещето на детето им и да се докоснат до  високотехнологичната интернационална учебна среда в  Частно средно училище "Юрий Гагарин“, разположено в природен парк «Камчия».

Повече вижте в прикаченото видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.07.2019 г.
-1
 
 
Кой е разрешил строителство на руския комплекс в природен парк?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: