Управителят на Financial Market Services: ESG е устойчивият начин на правене на бизнес

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:04 / 14.04.2023
768
ESG (Environmental, Social and Governance) е модерното име на управлението на устойчивото развитие. С ESG назоваваме екологичните, социалните и корпоративните показатели. По този начин се дефинира подходът в успешното управление на една компания. През следващите години всяка компания ще трябва да адаптира начина, по който прави своя бизнес и ще трябва да го адаптира съгласно новите стандарти за социално и екологично въздействие, и съответно добро корпоративно управление. Това означава, че от компаниите ще се изисква да публикуват нефинансови данни, тоест по-подробни данни по въпросите за устойчивостта. Това каза в предаването "Денят на Фокус" по Радио "Фокус" управителят на Financial Market Services Гергана Пападопулу.

По думите ѝ въпреки че изглежда, че се увеличава административната тежест и отчетността на компаниите, това е единственият начин да се улесни преходът към устойчивата икономика. "Това е от полза за хората и за околната среда", каза тя.

"Регулациите са съобразени с големите на компаниите. За малките и средните предприятия се предвижда възможост да могат да се възползват от преходен период и да могат да отчитат такъв тип информация чак през 2026 година", допълни Пападопулу.

Живко КРЪСТЕВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).