Уран и във водата на Велинград!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
14:28 / 21.04.2017
1280
Има завишени стойности на уран и във водата във Велинград, предаде кореспондентката на БНР в Пазарджишко. Завишените стойности са открити в резултатите от взетите проби на питейната вода. Кметът Костадин Коев се е свързал с директора на ВиК-дружеството. По-късно от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) съобщиха, че наличието на уран в питейната вода на Велинград и околните села е над два пъти над допустимите норми.

Водоснабдяването в града е спряно. Вода се подава от алтернативен източник - помпена станция. Към хората от околните села е отправена препоръка да не пият вода, а да я използват само за битови нужди. Началникът на отдел "Държавен здравен контрол" в РЗИ-Пазарджик допълни, че зоните са части от квартал "Чепино" и "Лъджене", село Грашево и махала "Мечо корито", както и населените места Света Петка, местността Юндола и Пашово. Атанасов обясни, че водоизточниците, които са показали отклонения, вече са изключени.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).