Увеличаваме каналите за комуникация с Европейската прокуратура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:58 / 17.03.2022
761
Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи, че увеличаваме каналите за комуникация с Европейската прокуратура, за да може повече институции и лица от България да я сезират.

Аспектите, които се дискутират в момента, са в контактните точки да се включи Министерски съвет, в случай че при МС пряко постъпи сигнал или при проверка се съберат достатъчно данни, които навеждат за съмнения за престъпление с еврофондове, изпълнителната власт директно да може да препрати сигнала към Европейската прокуратура.

"В Министерство на правосъдието има предложение всеки един прокурор също да може, след като установи, че при досъдебно производство или предварителна проверка има данни, по които е компетентна Европейската прокуратура, съответният прокурор да ги изпрати пряко на Европейската прокуратура, без да е задължен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто в момента е реда“, обясни Надежда Йорданова пред bTV.

Министърът на правосъдието добави, че и към настоящия момент могат да подават пряко сигнали към Европейската прокуратура, като се възползват от изградения портал за това.

След срещата вчера между европейският главен прокурор Лаура Кьовеши и премиера Кирил Петков стана ясно, че Европейската прокуратура е получила рекорден брой сигнали за злоупотреби у нас. На базата на тях е започнала разследване на над 120 случая.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).