Увеличават шофьорските курсове с 10 часа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:50 / 14.06.2021
503
Увеличават шофьорските курсове с 10 часа. Идеята ще обсъди транспортният министър с бранша, след което предложението ще бъде разгледано и от кабинета. Това заяви служебният министър на транспорта, ИТ и съобщенията Георги Тодоров пред Нова телевизия.

"Аз съм голям привърженик на "Визия 0", това е един стремеж за намаляване на жертвите по пътищата до 0. Това не може да стане за 2 месеца. Нужни са перманентни дейности, не само от транспортното министерство, но и от министерствата на труда и на образованието", заяви той. По думите му трябва да има промени и в практическата, и в теоретичната част на шофьорските курсове. "Още от миналата година се е работело за повишаване на часовете за кормуване с 10 часа на курс. Все още няма разбирателство, следващата седмица ще се срещна с тях. Нека чуя брашна, ще се събразим с тяхното мнение, надявам се да е единно и заедно с колегите от МС ще излезем с решение", посочи той.

Предвиждат се и промени при годишните технически прегледи. "Те ще влязат в сила от 12 юли, ще бъдат използвани нови екологични стикери, които да гарантират екологичните норми, че да има по-малко замърсяване", заяви още Тодоров. Според него тази мярка е много важна, тъй като всички дишаме не достатъчно чист въздух. По думите му, в случая ще има оскъпяване с "едно кафе на месец" или около 50 ст. на месец повече.

По отношение на евентуални бъдещи рокади в министерството, Тодоров заяви, че "познава системата добре“. "Опитваме се ежедневно да работим на 100%. Ще подменям хора само и единствено, когато видя, че не си изпълняват задълженията и не следват добрите практики", коментира транспортният министър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).