Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уволняват лекарката от Спешния център във Враца след катастрофата със загинало дете
Автор: Екип Burgas24.bg 20:51 / 11.01.2023Коментари (0)790
©
Лекарката от Спешния център във Враца, която се отзова на сигнала за катастрофата, при която загина 3-годишно дете, е била под влияние на алкохол. Това показал резултата от теста с дрегер, след отказа на лекарката да ѝ бъде направен кръвен тест. От Спешния център заявиха, че ще вземат драстични мерки спрямо нея, а изпълнителна агенция "Медицински надзор“ ще извърши проверка на центъра. А под ръководството на Окръжна прокуратура - Враца се води разследване за нарушаване на правилата за движение, довело до смърт на дете и телесни повреди на повече от едно лице.

От здравния център заявиха, че лекарката ще бъде уволнена. При катастрофата снощи, колата на семейството излязла извън пътното платно и се обърнала. Вследствие на инцидента загива возещото се на задната седалка 3-годишно дете, а майка му е била транспортирана в болница в тежко състояние с опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотици, резултатът е отрицателен. А пробата на лекарката е направена с дрегер, защото е отказала кръвно изследване. Резултатът - положителна проба за алкохол по време на нощното си дежурство в спешния център във Враца.

"Да, взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознато ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", заяви Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Аз никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се, че снощи ѝ е направен дрегер, за който аз бях уведомен към 10 часа тази сутрин от ОД на МВР. Ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", заяви д-р Галина Лещарска - директор на Центъра по спешна медицинска помощ във Враца.

Пробата е направена по настояване на бабата на загиналото дете, след като видяла, че д-р Димова била във видимо нетрезво състояние, предава БНТ.

"Излиза неадекватна и ми казва "детето е починало и нищо не може да направим". Аз ѝ казвам: "госпожо, вие сте пияна, видях още долу, като дойдохте на самата катастрофа, вие сте неадекватна", разказва Капка Станева - баба на детето.

Обвиненията на близките са и за това, че е имало забавяне при пристигането на линейките. От спешния център отрекоха.

"Това са 5 минути за едно отдалечено място извън града. Реагирано е професионално и детенцето е било извадено и подадено на дежурния лекар без всякакви жизнени показатели. Втората линейка излиза 10 минути след първата, каза д-р Галина Лещарска.

Тежко остава състоянието на майката на детето. От снощи е на изкуствено дишане.

"Снощи е била приета в реанимация, след като е била поставена на изкуствена белодробна вентилация от дежурния колега още в спешно-приемно отделение. Дрениран е двустранно белият дроб. Има данни за фрактура на доста ребра и доста прешлени", обясни д-р Ростислав Стефанов от врачанската болница.

Очаква се резултатът от аутопсията на 3-годишното дете, която ще даде яснота дали смъртта е настъпила минути след трагичния инцидент.



Още по темата: общо новини по темата: 7
15.01.2023 »
13.01.2023 »
12.01.2023 »
12.01.2023 »
12.01.2023 »
11.01.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: