Ужас на АМ "Тракия" край Белозем! Жена загина, а 8 души са ранени при зверско меле

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
10:48 / 04.08.2019
1337
Стана ясна причината за километричното задръстване на магистрала "Тракия", за което съобщихме по-рано. За съжаление една жена загина и 8 души са били ранени при зверска верижна катастрофа .

Инцидентът е станал малко след полунощ на 152-я километър на аутобана по посока Бургас, научи Burgas24.bg. По първоначални данни, "Мерцедес Вито“ се е блъснал отзад в лек автомобил БМВ, а след тях са се нанизали още два автомобила – "Ситроен“ и "Пежо“. Първите два автомобила са били с чуждестранна регистрация.

При сблъсъка е загинала 56-годишната шофьорка на единия автомобил, която е турска гражданка. Ранени са 8 души, като един от тях – мъж, е в много тежко състояние и с опасност за живота. Всички са били откарани в УМБАЛ "Св. Георги“. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ под тепетата, трима от тях са били български граждани, а всички останали – турци, които са пътували в мерцедеса.

На място са били изпратени екипи на пожарната, полицията и линейки. Наложило се е да бъдат рязани ламарините на колите, за да бъдат извадени ранените.

Най-вероятната причина е заспиване зад волана, предполагат от полицията. На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Тепърва ще се изясняват причините, казва директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Той съобщи, че е прекъснал и отпуска на шефа на сектор "Пътна полиция“ в Пловдив заради тежката пътна обстановка в региона.

През цялата нощ до тази сутрин движението в участъка беше затворено, а автомобилите бяха пренасочвани по обходен маршрут през път II-56– път I-8  и път II-66, като на магистралата можеше да се излиза едва на 165-я километър в близост до Чирпан. Движението бе регулирано от Пътна полиция.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).