Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ужасна смърт! Синът на Живков издъхнал в зверски мъки?
Автор: Екип Burgas24.bg 21:00 / 30.07.2021Коментари (1)2364
©
Една от най-мистичните личности на соца, човекът за когото се носеха всевъзможни легенди, напусна този свят преди да е достигнал дълбока старост. Владимир Живков - синът на генералния секретар на ЦК на БКП и председател на държавния съвет на Народна Република България Тодор Живков издъхна на 69 години навръх 40-та годишнина от кончината на сестра си Людмила Живкова.

Владко, както го наричаше народът, не беше в добро здраве в последните десетина години, но не хроничните болести станаха причина за смъртта му. Онова, което го вкара в гроба се оказа загадка за най-големите ни светила в медицината. Живков изкара в болници последните месеци от живота си, а там така и не са успели да го диагностицират.Симптомите му бяха мъчителни, но не можеха да бъдат свързани с конкретно заболяване.

В началото на лятото Владко  започнал да срещат трудности при хранене и поемане на течности, пише "Уикенд“, позовавайки се на информация от негови близки. Състоянието му се влошавало  от ден на ден, но някогашният бонвиван категорично не искал хоспитализация. Наложило се дъщеря му Бети да се върне от чужбина и да го умолява да постъпи в болница.

Любящата щерка успяла да убеди татко си да потърси помощ от специалисти. Семейството на Владимир намерило клиника, в която имало как да му осигурят самостоятелна стая, и той постъпил за лечение. С него в болничното заведение влязла и съпругата му Валя, да му дава кураж и да го обслужва.

Уви, колкото и да се старали  медиците не могли да направят нищо за подобряването на пациента. Тайнственото му заболяване продължавало да го мъчи и се стигнало до фаталния ден, в който Вовата се задавил смъртоносно със собствениците си храчки.

"Жестока смърт, която не пожелавам на най-големите си душмани. Дано сега страдалецът да е на по-добро място. Дано се радва на мир и спокойствие заобиколен от мама, татко и кака“, казва близка до семейството.

Научил за кончината на баща си синът на Владимир Тодор Живков- младши тутакси долетял от Америка, където живее с майка си Маруся Мирчевска. Първата съпруга на Вовата не дойде на погребението му, но никой не може да я кори, при положение, че с бившия й се разделиха с грандиозни панаири и скандали през 80-те.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: