В Районен съд – Бургас се проведе Ден на отворени врати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:19 / 14.04.2022
1082
Бъдещи специалисти "Съдебна администрация" посетиха Районен съд – Бургас в "Денят на отворени врати" на институцията. Учениците от специализираната паралелка в Средно училище "Йордан Йовков" се запознаха със съда, неговата структура и дейност отблизо. Тази година мотото на информационната кампания, която традиционно бургаските Районен и Окръжен съд провеждат в навечерието на 16 април – Денят на българската Конституция и юрист е "Открито за съдебната власт – ролята на съдебния служител".

Председателят на Районен съд - Бургас Евгени Узунов приветства гостите с думите: "Добре дошли бъдещи съдебни служители!" Заместник-председателят на съда, Силвия Петрова също участва в срещата с младите хора. Според административният ръководител създаването на тази иновативна паралелка в Бургас ще носи само ползи за работата на всички институции в Съдебна палата - Бургас и определи като привилегия съвместната дейност на училището със съда. "Облика на един съд се определя от работата на всички съдии и съдебни служители в него. Ние сме екип. Всеки един от нас има принос в налагането на справедливостта и отговорността към обществото. Ние сме гаранцията на законността в държавата", каза съдия Узунов.

Съдия Узунов и директорът на СУ "Йордан Йовков", Анна Пенева, подписаха рамково споразумение за сътрудничество, съгласно което магистрати и съдебни служители ще участват активно в открити уроци, дискусии с ученици и родители относно  кариерното им ориентиране, професионалната им подготовка и предстоящата им реализация в света на правото. Бъдещите съдебни специалисти ще имат възможност да се запознават на място с реалната работна среда, спецификата на работа и дейностите  на съдебните служители. Председателят и заместник-председателката на Районен съд – Бургас връчиха благодарствени грамоти на ръководството на училището и учениците за проявените от тях активна дейност и сътрудничество до момента.

 Директорът Анна Пенева поднесе на съдия Узунов подарък – картина, на която бе изрисувана сградата на Съдебна палата – Бургас. Автор на красивото произведение е седмокласничката Натали Бодурова. Гостите подариха на съда и още една художествена изненада - картина, нарисувана от седмокласничката Мелда Осман

Съдебният администратор Стиляна Михайлова и служителите Тереза Тодорова, Тодорка Михова, Жасмина Славова, Даниела Михайлова и Румен Денков разказаха на учениците за спецификите в своята работа, мотивацията и пътя на изграждане на един съдебен служител и отговорностите пред гражданите. Учениците направиха опознавателна разходка в съда, като посетиха Наказателно и Гражданско деловодства, Служба "Бюро съдимост", Центъра по медиация към Окръжен и Районен съд – Бургас.

Днес инициативата "Ден на отворени врати" продължава в Окръжен съд – Бургас. Административните ръководители на двата съда, съдия Росица Темелкова и съдия Евгени Узунов, ще вземат участие и в кръгла маса на тема "Електронното правосъдие в България", която ще се проведе в Бургаски свободен университет.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).