Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Районен съд – Бургас се проведе Ден на отворени врати
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 14.04.2022Коментари (0)1041
©
Бъдещи специалисти "Съдебна администрация" посетиха Районен съд – Бургас в "Денят на отворени врати" на институцията. Учениците от специализираната паралелка в Средно училище "Йордан Йовков" се запознаха със съда, неговата структура и дейност отблизо. Тази година мотото на информационната кампания, която традиционно бургаските Районен и Окръжен съд провеждат в навечерието на 16 април – Денят на българската Конституция и юрист е "Открито за съдебната власт – ролята на съдебния служител".

Председателят на Районен съд - Бургас Евгени Узунов приветства гостите с думите: "Добре дошли бъдещи съдебни служители!" Заместник-председателят на съда, Силвия Петрова също участва в срещата с младите хора. Според административният ръководител създаването на тази иновативна паралелка в Бургас ще носи само ползи за работата на всички институции в Съдебна палата - Бургас и определи като привилегия съвместната дейност на училището със съда. "Облика на един съд се определя от работата на всички съдии и съдебни служители в него. Ние сме екип. Всеки един от нас има принос в налагането на справедливостта и отговорността към обществото. Ние сме гаранцията на законността в държавата", каза съдия Узунов.

Съдия Узунов и директорът на СУ "Йордан Йовков", Анна Пенева, подписаха рамково споразумение за сътрудничество, съгласно което магистрати и съдебни служители ще участват активно в открити уроци, дискусии с ученици и родители относно  кариерното им ориентиране, професионалната им подготовка и предстоящата им реализация в света на правото. Бъдещите съдебни специалисти ще имат възможност да се запознават на място с реалната работна среда, спецификата на работа и дейностите  на съдебните служители. Председателят и заместник-председателката на Районен съд – Бургас връчиха благодарствени грамоти на ръководството на училището и учениците за проявените от тях активна дейност и сътрудничество до момента.

 Директорът Анна Пенева поднесе на съдия Узунов подарък – картина, на която бе изрисувана сградата на Съдебна палата – Бургас. Автор на красивото произведение е седмокласничката Натали Бодурова. Гостите подариха на съда и още една художествена изненада - картина, нарисувана от седмокласничката Мелда Осман

Съдебният администратор Стиляна Михайлова и служителите Тереза Тодорова, Тодорка Михова, Жасмина Славова, Даниела Михайлова и Румен Денков разказаха на учениците за спецификите в своята работа, мотивацията и пътя на изграждане на един съдебен служител и отговорностите пред гражданите. Учениците направиха опознавателна разходка в съда, като посетиха Наказателно и Гражданско деловодства, Служба "Бюро съдимост", Центъра по медиация към Окръжен и Районен съд – Бургас.

Днес инициативата "Ден на отворени врати" продължава в Окръжен съд – Бургас. Административните ръководители на двата съда, съдия Росица Темелкова и съдия Евгени Узунов, ще вземат участие и в кръгла маса на тема "Електронното правосъдие в България", която ще се проведе в Бургаски свободен университет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: