В Сливен избират нов владика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:31 / 18.02.2024
1503
Днес в Сливенска митрополия предстоят избори за нов владика, след кончината на Негово високо преосвещенство сливенския митрополит Йоаникий в началото на тази година.

Общо десет са кандидатите. В изборите ще участват 42 души от 7 околии. Митрополит Йоан, който организира изборния процес обяви, че всичко е подготвено, дори в залата за избори ще бъде разположена специално донесена икона на Света Богородица.

"Да си изпросим благословение от нея и вече 42 епархийски избиратели с разсъдителност, с умереност, смирен дух и най-вече добра съвест да изберат двама от десетте кандидати, включени в листата за нов сливенски митрополит".

Митрополит Йоан изрази надежда, че всичко ще премине нормално.

"Това е повторяем процес през определен период от време,  милост Божия е, когато хората участват в това важно дело за епархията и живота на църквата – избор на нов митрополит". 

Гласуването ще бъде тайно, а след преброяването на гласовете ще бъдат излъчени двама кандидати, един от които следващата неделя ще бъде избран за владика от всички митрополити в Светия синод.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Неделното извънредно заседание не събра кворум при първата регист...
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...
Украинец, шофиращ кола с бургаско регистрация, се заби в мантинел...
Кои основни хранителни стоки поевтиняват и поскъпват?
Той е на 90, дъщеря му е на 6, написаха книга заедно
Полицията хвана непълнолетни в дискотеки и барове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).