Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В София и Варна най-много нашенци са сменили пола си
Автор: Екип Burgas24.bg 17:04 / 09.02.2018Коментари (18)2724
©
В България не се води официална статистика за това колко души сменят пола си. Клиниките, които извършват такива операции, не са задължени да съобщават за тях, а и обичайно се счита, че това е конфиденциална информация.

Транссексуалният обаче може да поиска по съдебен ред да регистрира промяната на пола си. Това са направили 16 души през последните 4 години в районните съдилища в България, пише "Телеграф". Най-много минават под дъгата в София и Варна. За последните няколко години в Софийския районен съд са образувани 12 дела, като три от тях са висящи, а три от молбите за смяна на пола са били отхвърлени. В морската столица са регистрирани 7 случая на промяна на пола. 

Молбите на всички да станат от жена - мъж и обратно са уважени. Две са делата в Стара Загора, а едно в Хасково. Според неправителствени организации обаче броят на българите, сменили пола си, е далеч по-голям. Първата такава операция у нас е направена през 1992 година в Кърджали. Смяната на пол не е лесна. Самият процес може да надхвърли 2 години, твърдят лекари. Тарифите са между 5000 и 12 хиляди евро.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не говорим за хора с генетични проблеми, а с ментални.
0
 
 
Това е невъзможно! При бозайниците женските индивиди имат две еднакви полови хромозоми(XX), докато при мъжките те са две различни (XY). При редица насекоми като скакалци, щурции хлебарки женските имат две копия на половата хромозома (XX), а мъжките само едно (X0), като не се наблюдава втори вид полова хромозома "Y". С 0 се обозначава тази липса на Y хромозома. ZW системата за детерминиране се среща при птиците някои насекоми и други организми. Тази система е подобна на XY системата, но тук женските индивиди имат две различни полови хромозоми(ZW), докато при мъжките те са еднакви (ZZ). Съществуват множество други системи за детерминиране. При някои охлюви се наблюдава смяна на пола, зрелите индивиди първоначално са мъжки, след което се трансформират в женски. При тропичната риба "клоун" доминантният мъжки в групата става женска докато другите запазват пола си. Трети пол при хората няма, поне в биологията, а в главите на хората може да има всичко - 3-5-9 пола. При смяната на пола винаги е било интересно как хората си сменят хромозомите или си мислят, че са охллюви, а не хора...? Не зная!
-1
 
 
Не знам за 'уродите', но от такива като вас със сигурност взимат пример и псуват като каруцари от малки...
+2
 
 
Стига с тия пе****си и лесбийки...аман от извратеняци,добре,има ги,не може ли да си живеят без да ни се пречкат...то ще потърпим до някое време,па после ще има "ти ли ме бутна или сам си паднах"...
+2
 
 
Уродливост. Спете с който искате, правете каквото искате но не ни го набивайте в очите. Или си мъж или жена и това зависи какъв си се родил. Айде блокирайте ми пак профила пендели !!!!!! Ич не ми е сбъркан народ!!!!!
+2
 
 
За психо са си хората, а искат закони и превилегии. Каквото и да им дадат не всички сме длъжни да ги харесваме!
+2
 
 
В днешно време е трудно да си мъж... много вече се отказаха...
-3
 
 
А ти к***а циганска К’во те засяга на хората пола ? Те поне к*р намират - а ти каквато си смръдлива и грозна к*р не си видяла от години
+1
 
 
пе****си- дал Бог! Печалното е, че нямат усещане за това, че са подложени на подигравки и унижения...
0
 
 
Martin Yotovski интересно, Мартине(а)рџ?‰рџ¤”🤔рџ?‚
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: