В ефира на "Фокус" бе обявена новата президентска партия, готвят се нови проекти в ляво и дясно

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
13:55 / 01.12.2023
977
В ефира на "Фокус" бе обявена новата президентска партия. Това стана по време на интервю на колегата Цоня Събчева с политолога проф. Александър Маринов. Важно уточнение е, че Маринов дълго време беше председател на стратегическия съвет към президента, а после бе назначен за съветник в политическия кабинет на служебния премиер Гълъб Донев.

Пред медията ни той каза: "В момента събираме подписи за свикване на референдум за националния празник. Събрани са подписи от 500 000 човека, което може да послужи и като основа за учредяване на бъдеща партия. Ние се организираме, включително, за да сме сигурни, че този референдум няма да бъде смачкан и предполагам, че в близките дни ще учредим едно гражданско сдружение, което така и ще се нарича, което ще си поставя подобни задачи. Но важното е, че има такава енергия, когато има енергия, ще се намери кой да я изрази. Аз смятам, че това е един възможен развой на събитията и не виждам в това нищо неестествено или неприемливо".

По информация на "Фокус" освен подписи за референдум в страната паралелно се събират подписи и за партия. Новият проект ще носи името "Трети март" и ще се роди официално покрай референдума. 

В последните месеци покрай ерозията в участващите в "сглобката" партии започна да се говори все по-усилено за нови проекти в ляво и дясно. Ето, че левият - вече може би е факт. Можем да предполагаме, че основната му цел ще е да събере разочарованието от ляво мислещите избиратели на "Продължаваме промяната" и да ги обедини в нещо ново.

Загадка обаче остава какво да очакваме от дясната страна и откъде точно ще дойде. Дали ще се появи нов герой на политическата сцена или по-скоро ще излезе някой с мнение, принципи и чест от вече съществуваща партия, който да създаде силно обединение?

Виж коментарите (1)

Още по темата (951):
13.05.2024 49-ия парламент: Равносметката
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Започва инвентаризация в "Лукойл"
06.05.2024 Отиде си народен представител и бивш евродепутат
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят
01.05.2024 Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).