В туристическия бранш е имало страх от Николина Ангелкова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:09 / 24.07.2020
1309
Министърът на туризма Николина Ангелкова напуска поста си, а нейното министерство ще поеме вицепремиерът по демографията Марияна Николова.

"Ангелкова беше изместена от премиера в преговорите с различни организации. Нищо не е било така, че да минава без съгласието на министър-председателя. Туризмът е изцяло отговорност на премиера. Ангелкова беше министър на туризма толкова дълго - без никакъв ефект. В бранша имаше страх  от нея през цялото време. Гигантската битка беше да се вземат концесиите", заяви членът на Националния борд по туризъм доц. Румен Драганов.

По думите му Ангелкова е артикулирала много добре, стояла е добре на екран, говорила е за единство в туризма, но продължаваме да имаме 208 туристически организации.

"Хората в туризма са задушени от липса на ред и указания", подчерта доц. Драганов и постави много слаба оценка на Ангелкова относно рекламата на българския туризъм в чужбина.

"Нямаме интернет сайт. Порталът, за който бяха похаречени стотици хиляди - 0. Логото, за което бяха похарчени милиони - 0 като ефект. Стратегията до 2030 г. - планът за действие изтича 2020 г., а не сме започнали да работим по следващия период. Абсолютно аут от модерния туризъм. Ангелкова нищо не разбира от туризъм", категоричен бе доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

А ето какво мисли той за наследничката на Николина Ангелкова на поста - Марияна Николова:

Беше опонент на Ангелкова във времето, в което Валери Симеонов беше вицепремиер. Марияна Николова няма ресурс от време, за да направи промените, които са необходими. Тя е компетентен човек, който е навътре в проблематиката на туризма. Браншът иска да види по какъв начин ще се осъществи единството и ще станат реформите.

Следващата седмица предстои среща на Националния борд по туризъм, на която ще се обсъжда създаването на карантинни хотели. Според доц. Драганов имаме държавна база, която трябва да се използва, докато Гърция няма такава и е наела хотели за целта.

Той обяви още, че имаме ръст от 500 хил. души, които ще пътуват това лято към Черноморието ни. Плажовете са пълни, подчерта доц. Румен Драганов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (214):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
11.02.2021 Г-жа Бобокова със смразяващ отговор на въпроса дали тя е Мата Хари от спалнята на Борисов
01.02.2021 ОЛАФ уличи в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).