Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВМА чества празника си символично заради пандемията
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 01.12.2021Коментари (0)621
Военномедицинска академия отбеляза 130-ата годишнина от създаването си. Заради пандемичната обстановка, честването на празника бе символично с полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите медицински чинове.

"Това е изключително задължаваща годишнина на една от най-авторитетните институции в България. През всичките тези години ние сме се стремили с чест да изпълняваме повелите на нашите предшественици, които ни заклеха да бъдем еталон във всяко едно отношение", заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Той подчерта, че въпреки усложнената обстановка заради пандемията, централната болница в София е изцяло реновирана, извършени са стратегически промени и преоборудване и в част от периферните военни болници.

"Успяхме да поставим нови еталони за националното здравеопазване и показахме как трябва да бъдат изградени определени структури, така че да бъдат полезни на всички. Що се отнася за бъдещето – то е такова, каквото са ни го завещали основателите на Академията. Тя трябва да бъде технологична болница и именно в тази насока ще бъдат насочени нашите усилия занапред – да надграждаме с нова паратура, нови знания и екипи, които да бъдат на световно ниво. Ние отдавна надминахме републиканските стандарти, защото имаме най-добрите специалисти", заяви още началникът на ВМА.

"С гордост мога да кажа, че и аз съм продукт на ВМА, тъй като 30 от тази 130-годишна история и аз съм бил във ВМА, като пациент. Благодаря на всички вас", заяви от своя страна заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов.

Благодарност към всички екипи отправи и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той подчерта, че славните победи на Българската армия са немислими без ролята на военните ни медици: "ВМА и военномедицинското осигуряване е еталон в национален и съюзен формат, за което огромно благодаря и поклон. В тези пандемични времена изпълнението на нашите служебни задължения би било немислимо без вашия труд. Знаем на какво сте подложени, оценяваме го и от сърце ви желаем здраве и успехи", добави Ефтимов.

"Всички разчитаме на вас и всички, които сме работили тук и тези, които продължават се гордеем, че сме част от ВМА. Академията винаги е била отговорна и на ниво, когато има извънредна ситуация – авторитет, с който се ползва не само в страната, но и в чужбина", подчерта проф. Красимир Гигов, генерален директор на БЧК.

Той награди началника на ВМА със златен медал за заслуги към БЧК, дългогодишна дейност и постигнати високи резултати.

Генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски получи и почетна грамота за подкрепа на българското здравеопазване от директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев, който подчерта ролята на военната медицина в националното здравеопазване и на ВМА като водеща институция в това отношение.

Десетки служители на ВМА бяха отличени за висок професионализъм при изпълнението на своята мисия в спасяването на човешки животи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: