Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВМРО: Обикалят циганските махали и ги агитират да се вписват в графа "други" вместо българи
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 13.09.2021Коментари (0)1178
©
Хора от смесените райони са агитирани да се вписват в графа "други“ вместо българи, а джендър фондации правят кампания за узаконяване на гей браковете

Ние от ВМРО сме категорични, че това е опасно заиграване както с етническия мир, така и с конституционните устои на Република България. Ставаме свидетели на скандални процеси, които извършват открита манипулация чрез една много сериозна и жизненоопределяща тема като националното преброяване и държавата трябва да се намеси и да ги спре. Това съобщават от пресцентъра на партията.

До нас достигат тревожни сигнали за това, че масово в т.нар. смесени райони, както и в циганските махали и пограничните райони с РС Македония, от месец насам обикалят емисари, които провеждат кампания сред българското население в графа "националност“ да пишат "помаци“, "турци“, "македонци“ или просто "други“, но не и българи. Това е целенасочена политика, която има като крайна цел да прокара път на искания за признаване на малцинства и дори и до подбуждане към бъдещи сепаратистки действия.

Напомняме, че според Конституцията България е еднонационална държава с етническо, религиозно и културно разнообразие.

Чл. 2 (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.

А според чл. 25 (1) "Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.“

Всякакви действия към подбуждане на процеси за създаване на малцинства или автономни територии следва да се третират като престъпления против Републиката - глава първа от особената част на Наказателния кодекс.

Другата сериозна провокация, на която попаднахме идва от ЛГБТИ+ средите, които отново използват националното преброяване, за да правят кампания за признаване на гей браковете и извоюването на повече от предвидените за всички български граждани права, като насаждат чрез клипове и нарочно направен сайт, че гей общността е малтретирана и преследвана. Ето и част от текста на клипа:

"Сега можем. Ако живееш на семейни начала с партньор от твоя пол, можеш да заявиш това при преброяването. Участието ни е важна стъпка към равни права. Резултатите ще бъдат основа на законодателни и управленски решения в следващите 10 години. Нека покажем, че сме много и сме тук“. 

Това е поредната агресивна кампания, направена чрез драматични клипове, които нагнетяват усещането за обреченост на гей двойките. Нещо, което категорично е невярно и цели единствено елитаризирането на тази общност за сметка на хетеросексуалните мъже и жени. Да не говорим, че по темата за гей браковете също има изричен текст в Конституцията:

"Чл. 46 (1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.“, потвърден и от Конституционния съд на Република България с Решение № 13 от 27 юли 2018 г.

Провеждането на съпровождаща кампания с нескрит мотив за законодателни и управленски решения, водещи до промени в основополагащи текстове на основния закон, е открита заявка за намеса в обществения и политическия живот на ниво "управление“ от страна на една малка група от хора, което е и нарушение на чл. 1, ал. 3 от Конституцията, а именно:

"Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

А "суверенът“ категорично и ясно си каза, че не иска джендър провокации и брюкселски декларации за прокарване на ЛГБТИ+ идеологията и малцинствените претенции на определени групи от хора.

Ето защо ние от ВМРО призоваваме всички български граждани да се включат активно в преброяването и да заявяват смело и гордо, че са с българска националност и изповядват християнството като религия. С което автоматично ще пресечем тези опасни процеси, които тихомълком се прикачат към кампанията за Национално преброяване. От резултатите наистина ще зависят много бъдещи действия на следващите народни събрания, които - както виждате - са далеч от национално отговорни. Нека не даваме поводи за узаконяване на нечии извратени желания.

Призоваваме и прокуратурата да се самосезира и да направи проверка за опитите за създаване на малцинствени групи в смесените райони, както и откритата пропаганда за намеса в държавната политика на една малка, но шумна група от хора.



Още по темата: общо новини по темата: 73
03.10.2023 »
23.06.2023 »
14.06.2023 »
11.05.2023 »
14.12.2022 »
13.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: