ВСС обсъжда повторното искане за прекратяване на мандата на Иван Гешев

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:05 / 10.03.2022
791
За втори път Висшия съдебен съвет ще обсъжда искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев. Първото, внесено миналото лято от бившия служебен правосъден министър Янаки Стоилов, беше отхвърлено от съдебните кадровици като недопустимо. 

Стоилов сезира Конституционният съд, а той преди месец единодушно реши, че министърът на правосъдието има право да иска освобождаването на т.нар.трима големи в съдебната система.

Преди седмица Надежда Йорданова внесе искане за освобождаването на Иван Гешев. Тя е мотивирала твърденията си на 24 страници, на които са описани 9 случая, за които, според правосъдния миинстър - с действие или бездействие, главният прокурор е уронил престижа на съдебната власт.

В навечерието на днешното заседание обвинител номер едно определи мотивите на Йорданова като юридически несъстоятелни, но призова колегите си от Висшия съдебен съвет да ги обсъдят, за да има възможност да защити честта  и достойнството си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сняг заваля и на Витоша
Един милион българи стегнаха куфарите и тръгнаха на път през почи...
Турски тираджия се опита да прекара през ГКПП "Лесово" 6230 сексу...
Слабото място на хиляди шофьори
Пенсионер, взел 100 лева добавка: Много е скъпо, седем лева за тр...
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).