Валентин Златев: Бензиностанциите няма да спрат в близките 20-30 дена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:27 / 28.07.2011
1399
Бензиностанциите няма да спрат в близките 20-30 дена, в което време сигурно ще се създаде организация за доставки от румънски завод, ние също работим в тази посока. Това каза генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Златев изрази убеждение, че и останалите бензиностанции няма да останат неснабдени с гориво, но изрази редица опасения, включително за цената на този внос.

176 самолета зарежда компанията само в Русе и във Варна. Това означава, че след ден те няма как да излетят, заяви той.
500 000 тона отиват към бюджетните организации, които компанията снабдява. Кой е този външен завод, който ще товари на юнашко доверие, защото вярва, че българското правителство ще си плати, попита Златев.

45 % от товарите на железницата са наши. От половин година слушаме, как ще изтеглят кредит от Световната банка и ще ни платят, заяви още той.

Златев допусна възможност въпросът с отнемането на лиценза на рафинерията да се реши в съда.

По думите му - сигурно е логично компанията да предприеме такава стъпка, но при всички случаи за времето, докато съдът се произнесе, "Лукойл" ще генерира загуба от десетки милиони.

Той каза, че липсва равнопоставеност между субектите, защото подобно отношение имаше към производители на алкохол, но няма спрян завод при доказателства за контрабанда, а рафинерията спира работа, без да е хваната в нарушение.

Ден и половина ще отнеме спирането на завода и в този срок може да се направи нещо той да не спре. Месец и половина ще е необходимо пускането му в експлоатация обратно, а това ще струва 5-6 млн. лева.

Златев заяви, че по никакъв начин не подозира вицепремиера Симеон Дянков в отношение към компанията и не е имал разговор, който да му даде повод за това.

За тенденциозност обаче той заподозря ресорния министър за енергетиката Трайчо Трайков, защото не се е срещал с него, а Трайков е коментирал дейността на компанията. Искрено му желая втори мандат, сигурно тогава ще разбира повече от енергетика, каза той.

Според Златев, лидерът на БСП Сергей Станишев като бивш премиер е забравил как се прави планов ремонт и какви са необходимите документи за това. По думите му - никой не устройва театър със съдбата на хора, които живеят със семействата си благодарение на работата на рафинерията. Тъжно ми е за членовете на тази партия, явно там театърът е стандартно отношение, заяви той.

Фактът, че познавам г-н Борисов от 30 години по никакъв начин няма отношение към нашата работа, каза още Златев.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (39):
05.04.2023 "Лукойл" отнесе глоба от близо 200 млн. лева
25.01.2012 Димитър Николов: "Лукойл Нефтохим Бургас" е едно цяло с града
24.01.2012 "Лукойл" си върна лицензите след споразумение с държавата
16.01.2012 Връчиха протоколите за съответствие на данъчните складове на "Лукойл"
12.12.2011 Пак отложиха делото за отнетия лиценз на "Лукойл"
15.11.2011 Проверяват четири компании за картел на пазара на течните горива
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).