Валери Симеонов: Не съм този Сатана, за който ме описват

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
09:31 / 28.11.2019
1306
Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост. Това заяви новият зам.-председател на НС Валери Симеонов.

 Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС.

"Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Извиних се за думите си, подадох оставка. Използвам по-остри изрази, може би съм чепат характер. В продължение на година работя върху себе си. Тази разлика с останалите колеги в политиката предизвиква остри реакции. Какво да направя? Такъв съм. Много често обръщам внимание на изразите, които използвам. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС", коментира Симеонов.

Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си  – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.

"Наясно съм с болката на тези майки и с това, което изпитват. Животът ми е свързан с хора с увреждания. Знам какво означава това. Имам майка с тежък инсулт, за която се грижа вече седма година. Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива, за да разбере болката на тези жени. Напротив, много добре я разбирам. Всичко разбирам и оправдавам, но не мога да приема да има втора фаза за демонизирането ми и изкарването ми като обществен враг. Аз съм платил за грешката си. Помагал съм на много хора с инвалидност",   добави той.

"С делата си, които не са известни на обществеността, мога да докажа, че не съм този сатана, който ме описват", заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания, но смята, че искането на оставката му е политическо.

По повод избора му за зам.-председател на Народното събрание Симеонов посочи:  "Става въпрос за избор на моите колеги. 3 месеца аз не приемах това предложение за този пост. Бях определен да бъда зам.-председател на НС. Аз го приемам като отговорност. Нямам нужда от постове. Доказал съм се в своята работа. Постигнал съм успехи в областта на бизнеса и нямам нужда от нови успехи и признание".

По думите му той не е вкопчен в тази позиция. "До момента аз съм помогнал на доста хора със собствени средства. Това са жестове, с които мога да докажа, че нямам предопределено отношение към никого. Не ми е присъща показността", допълни Симеонов пред Нова тв.

Валери Симеонов коментира и повишаването на данъците в София.

"Неприятна и болезнена, но необходима мярка", каза той по повод по-високия данък за по-замърсяващите автомобили. "Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно".

Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира. 

"Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги", каза Валери Симеонов.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Серия от инциденти на магистрала "Тракия", максималната скорост е...
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Колко време след Великден можем да консумираме безопасно боядисан...
Българи и гърци въртят чевермета до 65 минерални извора, музиката...
Вредно ли е готвенето на газ?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).