Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ваня Джаферович изригна: Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина?
Автор: Екип Burgas24.bg 23:07 / 17.11.2021Коментари (1)953
© Фейсбук
Бившият футболист Ваня Джаферович разказа за премеждията, през които семейството му е преминало, завръщайки се в България от родната му Хърватия. 

"Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина? Наистина не мога да повярвам колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента", пише победителят от "Сървайвър" във "Фейсбук", изразявайки недоволството си от мерките, въведени от Стойчо Кацаров.  

Целият разказ на Джаферович за преживяното: 

"Прибираме се с Жени и децата от Хърватска днес. Бяхме една седмица там, за да видим майка ми, тя да се нарадва на  Леа и Бо, както и да свършим някои неща. Обаждаме се преди заминаването ни на какви ли не министерства, за да сме сигурни какви документи ни трябват. И двамата сме ваксинирани, даже сме го и преболедували.

Казват ни, че ни трябва сертификат и нищо друго. В Хърватска всичко беше наред, сканираха ни сертификатите, но на връщане ад, безумие и тотална анархия.

Само да вметна, че в Хърватска 70 процента от населението е с ваксина, имат доста нови случаи на ден, но повече от сто процента по-малко починали на ден от България. 

Пристигаме ние, а на летището опънати едни маси и проверяват нещо. Маски не се носят, записва се нещо уж, абе положението е каменната ера. Идва ред на нас и аз давам сертификати (поглеждат се, но не се сканират) и очаквам, че всичко е наред. 

Но те ми искат и PCR тест. Аз казвам, че имаме сертификат и че в Хърватска сме минали с него. Не можело, казват ми. Трябвало и сертификат и PCR. 

“Каква е логиката?" - питам аз. 

“Така е наредил министъра! Идвате от червената зона" - отговарят ми.

Няма значение,  че ние сме тъмно, мръсно кафява зона вече, и че умират по 300 човека на ден, 20 процента са ваксинирани (от които половината с фалшив сертификат), а аз идвам от държава на Европейския съюз, където всички са ваксинирани, а и ние с Жени включително.

“Разбирате ли, колко е безумно това нещо? Никъде в Европа не искат PCR, ако си ваксиниран, евентуално се налага някъде да се направи антиген тест, а ние тук сме решили да се правим на много стриктни и отговорни или просто да пълним касата на бюджета", констатирам аз.

“Така е написано в наредбата, разпишете се тук, трябва да си направите PCR тест в срок от 24 часа. Ако резултатите не са готови до тогава сте в карантина, докато не ги получите", отвръщат ми.

Що за малоумщина е това? Бях решил да не пиша нищо във връзка с мерките и ваксините, но наистина не мога да повярвам, колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента. То даже е жалко, нелепо и тъжно.

Хора, които не знаят какво правят и къде се намират, а са сложени на такава позиция, която изисква сериозни знания и познания. Сещам се за онези PR кампании с подаряването на часовниците, тъпите им колажи и си мисля само… Господ да ни е на помощ.

Дано резултатите на PCR теста да излязат до утре. Ако не са готови, ще съм в карантина... до тогава ще си джиткам и ще правя каквото си искам. Такъв бил закона…".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Прав е защо след като има сертификат му искат и PCR тест няма логика по цяла европа се пътува с този сертификат свободно ние тук трябва да извадим някой лев ,но за чия сметка като искаш тест държавата да го поемеима всички документи момчето нито го познавам нито ми е роднина ,но е прав.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: