Ваня Григорова: Ако не изпълнят исканията ни, ще им трябват железни решетки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:01 / 19.05.2022
749
Хората от градския транспорт се зачудиха защо и от какво се пазят депутатите, за да слагат ограждения и решетки. Нямаме никакво намерение да сваляме правителството. Ако има нови избори няма да има сила, която да може да спечели доверието на българските граждани и отново няма да има мнозинство, а отново един каламбур от партии. Искаме да чуят исканията ни. Това заяви икономистът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова в предаването "Денят на живо“ по Нова нюз.

"Управляващите не ни чуват от януари. Цената на билетчето за градския транспорт в София може да се вдигне. Асен Василев го подхвърли като алтернатива за справяне с тежката ситуация. Аз не смятам, че това е пътят, за гарантиране на безплатен градски транспорт в бъдеще. Само така могат да се постигнат някакви зелени цени“, посочи тя.

Ваня Григорова припомни, че има сключено споразумение за 10% увеличение на заплатите в Градския транспорт всяка година. "Общината казала, че няма да може да ги даде. След това обаче бяха изпълнени нашите искания. Въпросът е да се запази това правило“, допълни тя.

"Трябва да се разбере, че общинските дружества дължат 55 млн. лева за горива, за охрана на полицаите и редица други неща. Няма средства за капиталови инвестиции, за резервни части и т.н. Ако не се отпуснат спешно средства ние ще организираме стачка", заяви синдикалистът.

"По думите на финансовия министър средствата не се харчели правилно и затова предстоят одити. Това обаче според нас е претекст да не се дадат средства. Ако коалицията не постигне съгласие за увеличение на минималната работна заплата, тогава ще им трябват железните решетки“, закани се Григорова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
06.03.2024 Шофьор в градския транспорт взриви мрежата с култови изпълнения: Снима се, докато вози пътници в София
28.08.2023 Трамваят е почти толкова символ на София, колкото и жълтите павета
28.05.2023 Хартиеният билет за метрото остава след 1 юни
10.04.2023 Една снимка успя за секунди да взриви цялата мрежа
03.04.2023 Пиян мъж се качи в тролей, реакцията на случайно момче и шофьора удиви
всички
23.03.2023 Контрольорите вече трябва да минават през езиков курс по английски език
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).