Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненци обраха отличията на Кулинарна купа на България 2022
Автор: Пламена Николова 11:32 / 29.04.2022Коментари (0)248
За пореден път студентите от Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт впечатлиха професионалното жури на Национална кулинарна купа на България. Възпитаниците на варненската школа грабнаха първи места в категориите "Най-добър кулинарен отбор“ и  "Телешко" за купата на "Перфекто". Tазгодишното издание на състезанието се проведе от 18-ти до 20-ти април в Интер Експо Център в София и в него се включиха над 100 кулинари от кулинарни академии и професионални готвачи. 

Първо място в категория "Най-добър кулинарен отбор“ категорично заслужиха студентите в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" от Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт - Красимир Баналиев, Иван Сарамандов и Ивайло Гасеров с треньор шеф Калоян Колев. Те впечатлиха журито в първи кръг с интерпретация на агнешка чорба за предястие. Основното ястие, което представиха бе пълнен пъдпъдък су-вид с гъши дроб и шамфъстък, гарниран с тарт от цвекло и черен чесън, еспума от цвекло, руло от морков, пълнен с пюре от грах и фенел, глазиран бейби морков с черен пролетен трюфел и сос Жу с 20-годишно бренди от резиденция Евксиноград. А за десерт - класическо суфле с кули от ягода, зелен пипер и лайм, сладолед от "Шартрьоз“ и мариновани ягоди със сок от бъз. Във втори кръг отборът на Висше училище по мениджмънт отново доказа, че е най-добър и се справи с предизвикателството "Черна кутия“ със задължителни продукти за предястие - стриди и краставица, за основно - свинско контрафиле и пащърнак, за десерт - бял шоколад, ягоди и фюлетин. Варненци отвяха конкуренцията с над 500 точки преднина пред класиралите се на второ място. 

В категория "Телешко" купата на "Перфекто" отнесе Андония Филумена Цървенкова от I курс в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" с треньор шеф Хю Бутен.  

Тя впечатли журито със запечено телешко бон филе, придружено от скариди су-вид,  сос от редуциран патешки бульон и смръчкула, еспума от картофи, сотирани гъби смръчкула в  компанията на бланширани аспержи в бульон от скариди, пяна от скариди, пудри от спанак и гъби.

Национална кулинарна купа на България е най-голямото кулинарно състезание в България, на което могат да премерят сили най-добрите и смели готвачи, които се състезават в различни категории, както за професионалисти, така и за млади кулинари. Основен организатор на събитието на Българската асоциация на професионалните готвачи. Традиционно кулинарите на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт обират овациите и купите на журито всяка година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Размирици в Украйна
ТВ и шоу сезон 2021/2022 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Проучват необичайни случаи на остър хепатит сред деца
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 Медия груп 24 ООД. Burgas24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: