Варненското златно съкровище оживява в идея за компютърна игра

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:36 / 01.03.2022
427
Общо над 70 участници ще се включат в първият за града ни Sea Game Jam. 40 са разработчиците, които ще работят над идея за компютърна игра, свързана с 50-тия юбилей от откриването на Варненското златно съкровище. 

На 4-ти март стартира първото издание на Sea Game Jam, организирано от варненското гейм студио Zariba, в което участие ще вземат ентусиасти и професионалисти в създаването на компютърни и мобилни игри. По време на четиридневното събитие, чиито домакин е Икономически университет- Варна, участниците ще разработят идея за своя игра, а най-вдъхновяващите проекти ще бъдат наградени. До момента има записани над 70 участници за конферентната част и над 40 участници, които ще се впуснат в разработването на идея за игра по зададена тема. Тъй като събитието е със състезателен характер, точната тема, върху която отборите ще работят ще бъде обявена в деня на надпреварата. Организаторите обаче повдигнаха леко завесата и разкриха, че със сигурност тя ще е вдъхновена от  Варненското златно съкровище. Идеята за тази нетипична колаборация идва от Община Варна и е породена от факта, че тази година най-старото обработено злато на света чества 50 години от своето откриване. 

"Много се радваме, че Община Варна припозна мащаба на това събитие и влиянието, което гейминг културата има сред младите хора. Едно не само национално, но и световно културно наследство ще намери път към нова аудитория по един близък до нея начин“ – сподели главният организатор на инициативата Радостин Петров. 

Събитието включва конферентна част с изявени лектори от областта на разработването на игри, монетизацията, маркетинга и др., Game Jam, в който отборите ще разработват своя игра и Indie Pitch, в който ще бъдат представени вече готови идеи за игри. И трите части на събитието са с вход свободен. Организаторите имат амбицията инициативата да се превърне в традиционна за града, с пролетно и есенно издание всяка година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Заради ремонти на АМ "Тракия": Реорганизират движението в този уч...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).