Васил Иванов: Много странна и съмнителна е историята около задържането на Борисов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:26 / 18.03.2022
655
Разсъждения във фейсбук на журналиста Васил Иванов относно задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Конфигурацията на арестуваните - Б. Борисов, М. Стоянова, Вл. Горанов и пиара Севдалина Арнаудова отговаря на случая с изявленията на Васил Божков - Черепа, свързани с хазартната му дейност. Той от 1.5 г. обвинява тази конфигурация от хора в корупционна схема, свързана с хазарт, в която и той по думите му е участвал. Това се потвърждава и от факта, че Божков писа в социалните мрежи, че ареста е свързан с негови показания и е по неговия "случай". И че в последните месец-два е дал важни показания на Европейската прокуратура по този казус, заради които е акцията тази вечер. МВР също съобщи, че арестите и акцията са свързани и са под "егидата" на Европейската прокуратура.

Това са известните досега факти.

И точно тук изниква големия въпрос и разминаване. Европейската прокуратура се занимава само и единствено престъпления, свързани с европроекти и с измами с пари от европейски фондове. А хазартния бизнес на Васил Божков няма нищо общо с еврофондове. Няма и как да има.

ЕС не финансира такива бизнеси.



Та защо тогава МВР съобщава, че действа по разследване на Европейската прокуратура, а Божков твърди, че това разследване е по казуса за хазартен рекет срещу него (дал е показания по случая пред Европейската прокуратура) , а това се потвърждава и от конфигурацията на задържаните. Точно тях Божков обвинява, че са го рекетирали и им е плащал подкупи. Та защо Европейската прокуратура, която няма право да се занимава с такива казуси? Много странна и съмнителна история ако изходим от досегашната информация.

P.S.: Много странно е също, че официалния сайт на МВР съобщи около 20 ч. , че четиримата изброени са "задържани", а в 22 ч. изтри тази информация. И към 23 ч. Борисов бе отведен в ГДНП.

Странно е също, че вечерните задържания и претърсвания на домовете се извършват от МВР "в условия на "неотложност""и затова не са искани разрешения от съда. Законът предвижда тази възможност, а смисълът е, че МВР има данни, че в момента или съвсем скоро(до няколко часа) ще се извърши престъпление(като убийство например), то трябва да бъде предотвратено и затова няма време да се иска разрешение от съда.

И така се действа в условия на "неотложност". Въпросът е каква беше реалната неотложност в случая. Едва ли задържаните са щели да извършат тежко престъпление, което е трябвало спешно да бъде предотвратено. Май в случая МВР използва тази възможност в Закона, за да не се налага да искат разрешение от съда за действията, които предприеха. Защото на съда трябва да се предоставят данни и някакви и доказателства за възможно престъпление и тогава той издава заповед за задържане и претърсване на домовете.

Виж коментарите (0)

Още по темата (181):
12.12.2023 Прекратиха разследването, по което задържаха Борисов и Горанов - нямало доказателства
21.03.2023 Поптодорова: Логично беше Държавният департамент на САЩ да обяви ареста на Борисов за незаконен
31.12.2022 Съдът реши окончателно: Арестът на Горанов на 17 март е незаконен
16.11.2022 Севдалина Арнаудова иска да съди "Продължаваме промяната"
01.11.2022 Обрат: Арестът на пиарката на Борисов - Севделина Арнаудова е незаконен
18.10.2022 Арестът на Севдалина Арнаудова е законен
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).