Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
¬ажна информаци€ за всички шофьори у нас
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 13:00 / 22.11.2020 оментари (20)787
©
≈дна от по-съществените промени за шофьорите е в чл. 43а, ко€то касае пром€на при залеп€нето на т.нар. "знак за периодичен преглед". “ой се издава при успешно преминат преглед и досега беше постав€н в долни€ л€в ъгъл на предното стъкло. ќт миналата седмица обаче Ќаредбата указва, че знакът тр€бва да бъде поставен в средата на горната част на предното стъкло. –азбира се, н€кои шофьори остават изненадани, тъй като според т€х това ще пречи на видимостта им. “р€бва да се знае, че пром€ната е в сила от 12 ноември т. г. и следва да се прилага във всички центрове за периодични технически прегледи в страната, пише†pleven.utre.bg.

÷елта на пром€ната обаче е знакът да съдържа чип, който ще може да се чете от монтираните по пътищата камери, вкл. и тези на тол системата.  ъм момента н€ма €снота кога ще бъдат готови новите знаци. Ќовите текстове глас€т още, че дубликат на знак за периодичен преглед не се издава. ¬ъзможно е обаче издаване на дубликат на удостоверението за техническа изправност, като собственикът на превозното средство тр€бва да подаде за€вление до регионално звено на »зпълнителна агенци€ "јвтомобилна администраци€".

ƒруга по-важна пром€на пък решава спорни€ досега момент при извършване на преглед на автомобил с газова уредба. ƒо скоро в Ќаредбата не фигурираше текст, който категорично да посочва максимални€ експлоатационен срок на газова бутилка, когато такъв не е определен от производител€ (и щампован върху бутилката). — изменението вече се счита, че автомобилът е неизправен, когато:

- в случай че е изтекъл срокът на експлоатаци€ на резервоара за —ѕ√ или ¬Ќ√*, предвиден от производител€

- ако са изминали повече от 10 години от датата на производство на резервоар за ¬Ќ√ (когато не е посочен срок от производител€)

- ако са изминали повече от 20 години от датата на производство на резервоар за —ѕ√** (когато не е посочен срок от производител€) Ќапример, ако на ¬ашата бутилка не е указан срок на експлоатаци€, а е произведена преди повече от 10 години - то тр€бва да бъде сменена.

—лед като бутилката се смени, също така тр€бва да се премине през специализиран сервиз за проверка на новата бутилка и издаване на т.нар. розов лист. ќще една новост предвижда, когато автомобилът е с два вида гориво, при годишни€ преглед замерването на вредните емисии вече да се прави и на двата вида гориво.

*¬Ќ√ - втечнен нефтен газ

**—ѕ√ - сгъстен природен газ
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
–ибата в морето, те тигана са го подгр€ли вече.
0
 
 
«начи, да снимаш полицай, дето те провер€ва, по закон може, но на практика тр€бва да се разреши с ръкопашен бой. ј гредите с камери и вс€какви записващи устройства, на по 5- 10 км. , платени с парите на данъкоплатците, могат да ни снимат без наше съгласие. ћ”“–» ¬ЏЌ!!!
0
 
 
ќк, да ни снимат, ама не е само това... »скат и да цоцат още нас -работещите бедни, с тези изменени€ за газовите уредби...
0
 
 
и е с цел да сни снимкат камерите по лесно
0
 
 
аз неска минах преглет и ми е лепнаха горе зат огледалото
0
 
 
—амо глупости мисл€т ев съюз н€ма стикери по стъклата
0
 
 
“и€ тотално истрещеха н€ма ли да изискат,д€ си сложа и номер на патката ако н€кога решът да ми свалът гащите да вид€т дали не и е истекъл срока на годнострЯШЖрЯШЖрЯШЖ
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.


ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ƒекември 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2021/2022 г.
Ўеф “окев хванат да шофира пи€н
«има 2021/2022 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
ѕарламентарни избори 2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: