Важна новина за електронните винетки!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:20 / 22.01.2020
970
От днес ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежките автомобили. Това съобщиха от пресслужбата на Агенция "Пътна инфраструктура“.

От 31 декември 2019 г. се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 дни на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси във връзка с въвеждането на тол системата за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона. До възстановяването на 30-дневния срок електронна винетка ще може да се купи до 7 дни преди датата на активирането й както за леките, така и за тежкотоварните автомобили.

От 31 януари 2020 г. ще бъде преустановена продажбата на месечни винетки (30 дни) за тежкотоварните автомобили, тъй като от 1 март за тях се въвежда такса на база изминато разстояние – тол. След старта на тол системата за тежкотоварните автомобили също ще може да се предплаща пътна такса – чрез маршрутна карта. Тя ще може да се купи до 7 дни предварително от регистрирани потребители (регистрацията е чрез електронна поща през платформата за купуване на маршрутна карта) или два дни предварително – от нерегистрирани потребители (за днешния или до 23:59 часа на утрешния ден), пише още "Блиц".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).