Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важни правила и препоръки, които трябва да знаем при покупка на употребяван автомобил
Автор: Екип Burgas24.bg 14:17 / 10.11.2022Коментари (0)479
©
Закупуването на автомобил е важна и приятна процедура, но трябва да бъдат премахнати емоциите и да се подхожда внимателно. Не всички шофьори могат да си купят това кола и се насочват към употребявана. А това крие рискове и съответно изисква повишено внимание, както и външна помощ.

При избора на автомобил на старо е необходимо да можете да идентифицирате скритите му недостатъци, за които продавачът предпочита да мълчи. Първото правило при търсене на употребявана кола е, че най-добре е тя да бъде купена от приятел или колега. Те няма да скрият недостатъците на автомобила.

Ако търсите кола в интернет, тогава трябва да вземете предвид известна степен на риск. Но сред офертите може да попаднете и на отлични автомобили, които са добре запазени, въпреки дългите години експлоатация. Необходимо обаче е да поканите професионалист с опит в ремонта на автомобили за оглед. Неговата помощ в случая може да ви спести сериозни бъдещи неприятности.

Първо механикът ще провери двигателя, който трябва да работи гладко и без прекъсване. Също така е необходимо да се провери моторното масло за неговата прозрачност и цветови нюанс. Бъдещият собственик на колата дори не може да предположи колко масло харчи двигателят, тъй като това ще стане ясно само месец след пускането на колата в експлоатация. Поради тази причина трябва да търсите следи от масло около двигателя. Наличието им показва проблем – моторът харчи масло, а това означава бъдещ ремонт.

Също така трябва да накарате продавача да запали колата, така че механикът да оцени цвета на отработените газове. Те трябва да са прозрачни и бързо да се разсейват. Синьото е знак за неправилна работа на буталната група.

В първия случай маслото влиза в горивната камера на горивото, а във втория случай говорим за наличие на конденз и недостатъчна работна температура на двигателя, предава "Actualno.com". След това каросерията се проверява за вдлъбнатини и драскотини. Панелите трябва да са равномерни, като не се допускат големи празнини между тях. Не трябва да има следи от ръжда по праговете и калниците.

Така се стига и до най-важното част – тест на колата в движение, който ще убеди бъдещия собственик, че всичко е наред. Освен това е необходимо да проверите наличието на антикорозионна смес на дъното и да се уверите, че скоростната кутия работи нормално. Отоплителната система също трябва да работи добре. Като цяло, купуването на употребявана кола е лотария. И все пак, потенциалните купувачи на употребявани автомобили трябва внимателно да проверят всички компоненти, за да не плащат повече за последващи ремонти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: