Важни правила и препоръки, които трябва да знаем при покупка на употребяван автомобил

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 10.11.2022
501
Закупуването на автомобил е важна и приятна процедура, но трябва да бъдат премахнати емоциите и да се подхожда внимателно. Не всички шофьори могат да си купят това кола и се насочват към употребявана. А това крие рискове и съответно изисква повишено внимание, както и външна помощ.

При избора на автомобил на старо е необходимо да можете да идентифицирате скритите му недостатъци, за които продавачът предпочита да мълчи. Първото правило при търсене на употребявана кола е, че най-добре е тя да бъде купена от приятел или колега. Те няма да скрият недостатъците на автомобила.

Ако търсите кола в интернет, тогава трябва да вземете предвид известна степен на риск. Но сред офертите може да попаднете и на отлични автомобили, които са добре запазени, въпреки дългите години експлоатация. Необходимо обаче е да поканите професионалист с опит в ремонта на автомобили за оглед. Неговата помощ в случая може да ви спести сериозни бъдещи неприятности.

Първо механикът ще провери двигателя, който трябва да работи гладко и без прекъсване. Също така е необходимо да се провери моторното масло за неговата прозрачност и цветови нюанс. Бъдещият собственик на колата дори не може да предположи колко масло харчи двигателят, тъй като това ще стане ясно само месец след пускането на колата в експлоатация. Поради тази причина трябва да търсите следи от масло около двигателя. Наличието им показва проблем – моторът харчи масло, а това означава бъдещ ремонт.

Също така трябва да накарате продавача да запали колата, така че механикът да оцени цвета на отработените газове. Те трябва да са прозрачни и бързо да се разсейват. Синьото е знак за неправилна работа на буталната група.

В първия случай маслото влиза в горивната камера на горивото, а във втория случай говорим за наличие на конденз и недостатъчна работна температура на двигателя, предава "Actualno.com". След това каросерията се проверява за вдлъбнатини и драскотини. Панелите трябва да са равномерни, като не се допускат големи празнини между тях. Не трябва да има следи от ръжда по праговете и калниците.

Така се стига и до най-важното част – тест на колата в движение, който ще убеди бъдещия собственик, че всичко е наред. Освен това е необходимо да проверите наличието на антикорозионна смес на дъното и да се уверите, че скоростната кутия работи нормално. Отоплителната система също трябва да работи добре. Като цяло, купуването на употребявана кола е лотария. И все пак, потенциалните купувачи на употребявани автомобили трябва внимателно да проверят всички компоненти, за да не плащат повече за последващи ремонти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).