Вдигат прага за регистрация по ДДС на 100 000 лв.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:04 / 07.07.2015
1463
В Министерството на икономиката и Министерство на финансите се обсъжда вариантът прага за регистрацията на фирмите по ДДС да скочи от 50 000 на 100 000 лв. Народни представители дори предлагали да се използват възможностите на европейските директиви и този праг да бъде 100 000 евро или 200 000 лв. Очаква се промените да станат факт до края на тази година или най-късно да средата на следващата. 

Това съобщи при визитата си във Варна министърът на икономиката Божидар Лукарски, който проведе работна среща с представители на бизнеса в морския град. 

Според него подобна мярка би осветлила много от фирмите и би ограничила сивата икономика. 

От Сдружението на заведенията в България представиха на министъра списък с искания за законови и други административни промени. 

Хората в бранша настояват да отпадне постоянната категоризация, която според тях нарушава чл. 9 от Директивите на ЕС. Освен това стопаните на заведения настояват да бъдат преразгледани и таксите,у които плащат за тротоарно право. 

В тази връзка се намеси и кметът на Варна Иван Портних, който обясни, че налозите в морския град са в пъти по-ниски от тези в столицата или други големи градове. Той каза, че се обмислят промени в местните наредби, но те ще засегнат не само таксите, но и завишените критерии относно естетизацията на заведенията в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптик: Очаква ни динамично време
Наши ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интелект
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).