Вече и в България: Изкуствен интелект ще открива с точност рак на гърдата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:55 / 07.11.2018
1883
Вече и в България изкуствен интелект ще открива с точност рак на гърдата. Процедурата е безболезнена и особено щадяща за пациентките. 

Kато най-голямата болница за женско здраве у нас "Майчин дом" ще бъде първото лечебно заведение, където ще се прави диагностика с иновативната апаратура. С нейна помощ ще могат да се откриват злокачествени образувания, които иначе остават невидими за ултразвука.

Един от сигналите за рака на млечната жлеза може да бъде повишената температура на кожата. Именно за тези отклонения ще следи новият апарат за диагностика. Технологията е разработена в Полша, където ще бъдат разчитани резултатите.

"За няколко минути се генерират 45 термографски образа, които се изпращат за анализ от изкуствен интелект в база данни на сървъра на фирмата. Ако няма проблем, в рамките на 5 дни ни отговарят, че няма причина за безпокойство и изследването е отрицателно", каза за Нова тв д-р Мирослав Георгиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).