Вендинг автомат предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи

Автор: Георги Кирилов
Коментари (2)
12:32 / 15.09.2021
541
Автомат с лекарства се появи в центъра на град Радомир. Лекарствата, които се предлагат в него, са от първа необходимост, и са такива, на които не е нужно лекарско предписание. Снимката стана доста популярна в социалните мрежи. Хората са мнение, че подобна машина ще е много полезна за малките населени с възрастно население, където липсва аптека. Други обаче твърдят, че достъпът за деца е твърде лесен и може да се злоупотреби.

Представяме ви и най-интересните коментари по поста в социалните мрежи:

"Тоест всяко дете с пари съвсем свободно може да си "напазарува" лекарства? Проблемът с набавянето на необходимите медикаменти е сериозен и се нуждае от специално внимание, особено когато говорим за все по-опустяващите села,

Но не е това начинът за справяне с тази липса, не и под тази форма, не и с достъп за деца."

"В селата и без това вече няма деца.Има само възрастни.Лятото евентуално някое внуче да навести баба и дядо. Но постоянно живущите там действително нямат от къде да си вземат дори и аналгин.Не всички разполагат с близки живеещи или работещи в околните градове.Трябва във всяко населено място да има такъв автомат."

"Такива машини са едно много добро решение за населените места без аптеки!Ако трябва ще ги направят с код в малките села, за да не са достъпни за деца и който не знае кода, пита кмета"

"Има нарушение на наредба 28 от 9 декември 2008ма. относно какво може и какво не може да има в автомат. Незаконна е. Редно е РЗИ да бъде сезирано. По закон, това може да съществува прикрепено към действаща аптека, така че за сега няма шанс да има такъв вендинг автомат в населени места без аптека и фармацевт (аптекар). Не се вайкайте! Идеята иначе е добра."

"В Англия такива лекарства се продават в магазините. Стига с това сезиране. В България всичко е "Царя дава, пазаря не дава, а магаретата страдат". 

"Полезно за едни,опасно за много.Децата не са единствените,които могат да се натровят,възрастните в стремежа си да се самолекуват правят страхотни глупости."

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).