Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вежди Рашидов: За Стефан Данаилов се интересуваха само няколко души
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 02.12.2019Коментари (0)1505
©
В такива моменти човек трудно говори. Аз не мога да кажа за работата на Стефан Данаилов в театъра и киното, но го познавах много отдавна и станахме добри приятели. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на културата Вежди Рашидов.

"Това, което си спомням за него е, че съдбата така подреди нещата, че да наследя министерството от него. Тогава той ми каза на пловдивчански: "Майна, да знаеш, дойдох здрав като скала тука, излизам с шепа с хапчета. Да се пазиш!", а пък то се случи и с мен същото, спомни си Рашидов. 

"Постоянно следях развитието на болестта му и често му звънях по телефона. Чисто приятелски бях с топло отношение. Аз може би бях един от последните хора, които го видяха след излизането му от комата. Благодаря на професора, който ми даде възможност да вляза при него в реанимацията", каза бившият културен министър.

"Той се зарадва, разбира се. Тук трябва да кажа, моите съболезнования на една жена, която седи в сянка, но беше до него всеки ден, това е госпожа Малчева", поде той. "Тя се грижи за него като сестра. Стефан беше умен човек и само попита за сина си в Америка кога ще дойде. Очакваше го с нетърпение. Това му бяха последните думи", заяви Рашидов. 

"Професорът полагаше за него много грижи, усилия и внимание. Имаме нужда да хвалим лекарите, не само да ги хулим. В такива ситуации разбираме колко важни са те", смята той.  "Странното е, че аз изживях подобно нещо като него. Бях на ръба да си замина. Лошо е усещането, на никой не му с иска да си отиде от този свят. Но има един феномен, който видях и при Стефан. За него се интересуваха само няколко души - племенницата му, доведеният му син и синът му от Америка - само те", коментира Рашидов. 

"В такива моменти хората звънят и питат как си? Как да е? По-важното е в тия моменти да се пита дали този човек има нужда от нещо. Докато сме живи трябва да си помагаме", смята той. "Той бе един век в нашия живот. Изключително присъствие. Беше много широко скроен човек", каза Рашидов. 

Бившият културен министър призна кое е било първото обаждане, което е получил, след като е станало ясно, че Ламбо е издъхнал: "Първо Борисов ми звънна, след като разбра, че Стефан е починал. Няма как да го крия. При такива ситуации той забравя за партийността", отсече Рашидов и добави: "Борисов ме пита как да го направим, Ламбо не искаше помпозност, защото можеше да се направят шествия, кортежи. Нещо, като това, което направихме за Хайтов. Стефан обаче не искаше това. Той нямаше комплекси. Сега е една икона, която вдигна много високо летвата", каза той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: