Вежди Рашидов кани на среща у нас председателите на парламентите на Австрия и Нидерландия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 22.11.2022
616
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов кани на среща в България следващата седмица колегите си председатели на парламенти от Австрия и Нидерландия - страните, които са против членството ни в Шенген. Покана ще бъде отправена и към председателите на парламентите на Хърватия и Румъния.

Рашидов съобщи това в Страсбург, където се срещна с колегата си от Хърватия и участва в тържествената церемония по случай 70-тата годишнина на Европейския парламент.

След срещата с хърватския си колега Рашидов коментира, че българите, румънците и хърватите заслужават да станат част от Шенген, а не да стоят като "сирачета настрани". Подкрепа за приемането ни изрази по-рано и председателят на Европарламента Роберта Мецола.

"Именно затова казвам, че би било хубаво нашите парламенти да седнем много бързо на една среща - сега ще се договорим по телефона как точно ще стане това, за да може да повлияем всички ние на нашите правителство, за да може нещата да не бъдат повече така. Времето е късо. Поисках да е и в България, нека бъдем домакини на една такава инициатива", каза председателят на НС.

Европейската комисия съобщи, че Румъния също е изпълнила критериите за спиране на докладите на Механизма за сътрудничество и проверка. Същата оценка България получи през 2019 година, но окончателното решение за премахването на Механизма, както и решението за Шенген, трябва да бъде взето от държавите членки.

Виж коментарите (0)

Още по темата (448):
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
04.04.2024 Вече три дни баща няма връзка с детето си
Още новини от Национални новини:
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...
Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските граждани. Мн...
Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).