Вицепремиерът: Най-негативните доклади за България са от 2001-ва до 2009-а

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:56 / 21.02.2013
1068
Докладите за България от страна на ЕС са най-негативни в периода от 2001-ва до 2009-та година, заяви Цветан Цветанов. Той припомни, че заради тези доклади на държавата ни са наложени мониторингови процедури в насоките престъпност, корупция, полицейско насилие и други. След работата на настоящото правителство преди месец мониторинговите процедури в тези три насокиса прекратени.

Цветан Цветанов призова опозицията в лицето на БСП да си признаят за връзки на техни близки и роднини с енергийните дружества. Вицепремиерът обърна внимание и на факта, че изказване на Сергей Станишев е поместено на сайта на Хизбула съвсем наскоро.

Представители на БСП вместо да дадат смислено обяснение на отправените обвинения, обявиха от трибуната на Парламента, че ГЕРБ си заминават и си отиват от власт, намеквайки, че те ще са следващите управляващи.

"Наглият" министър Цветанов задържа "наглите", които отвличаха в мандата на Михаил Миков. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи при дебатите за оставката на правителството в отговор на думите на депутата Михаил Миков, че Цветанов е нагъл. 

"През 2009 г. - контактите на Станишев с лица, които участваха в изборите... "Информационно обслужване" от кой се управляваше и беше фактор в него? Защо се изчервявате, придобивате цвета на вашата партия? Забравихте ли за договора Хохегер? Защо тези пари бяха похарчени по този начин? За да демонстрирате колко сте добри в политиката в Брюксел? По Хохегер това лице, осъдено в Австрия, вие сте имали срещи с него. Защо не дадете отговор - дали някой в тези монополи има близки хора от дадените семейства, които са тук вляво? Защо не кажат дали техни синове или членове на семейства не работят в ЧЕЗ", попита Цветанов, като се обърна към Христо Бисеров. 

"Назначихте персонално заместника си Калин Славов, който беше приближен с Азер Меликов, който трябваше да реализира паспортите за българска самоличност. Азер Меликов и Калин Славов промениха експертността и заложиха на политическата връзка", каза Цветанов.

"България е член на Съвета на Европа от 1992 г. от 2001 до 2009 г. България има най-критичните доклади за този период наложен мониторинг за корупция, организирана престъпност, полицейско насилие. Преди месец този мониторинг падна. За мен е важно каква е оценката на европейските институции и на тези партньори, които е борят ефективно срещу организираната престъпност, а не тези, които я толерираха", добави вицепремиерът. 

"Извинявам се на българските избиратели за всичко това, което изтърпяваме в момента, но това са важни стъпки, за да можем да стабилизираме държавата, за да можем да използваме европейската солидарност", каза Цветанов.


Виж коментарите (3)

Още по темата (66):
06.04.2013 Дянков: Ако не бяхме дисциплинирани, отдавна да сме банкрутирали
16.03.2013 Райков: Не можем да дадем това, което го няма
13.03.2013 Дянков: Имаше много желания за увеличаване на доходите, но бюджетът нямаше възможностите
13.03.2013 Служебното правителство встъпи в длъжност
13.03.2013 Служебният премиер: Моят екип ще бъде работлив, а не бъбрив
12.03.2013 Новият министър на здравеопазването родом от Средец
Още новини от Национални новини:
След основния ремонт Дунав мост ще може да се експлоатира още 70 ...
Метеоролог: Морската вода е по-топла от обичайното
Важно е да се знае! След работно време спасителите не носят отгов...
Пригответе се: Възможни са много силни магнитни бури!
НОИ с важна новина
Гласовете от чужбина: ДПС събира най-голяма подкрепа на вота за п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).