Висш генерал от НАТО пристигна у нас: Отива при Радев, Тагарев, Денков, чакат го и в НС

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
14:53 / 06.03.2024
1711
Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин е на посещение в България от днес до 8 март.

В рамките на визитата си генерал Лавин ще се срещне с президента на Република България Румен Радев, с министър-председателя акад. Николай Денков, с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с Комисията по отбрана в Народното събрание, съобщиха от военното ведомство.

Официалната част от посещението ще започне със среща с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във фокуса на разговорите ще бъдат въпроси от взаимен интерес, свързани с процеса на отбранителното планиране на Алианса, постигане на оперативна съвместимост, инвестиции в колективната отбраната и в проекти с многонационално и общо финансиране, в които участва България.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин ще посети Военната академия "Г.С. Раковски" и Центъра за изграждане, изследване и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в София, който е под методическото ръководство на Съюзното командване по трансформацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
В болница връзвали насила 104-годипна жена
Българин спокойно отглежда банани в двора на къщата си
Туроператор с много обнадеждаваща информация


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).