Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева
Автор: ИА Фокус 16:40 / 29.03.2024Коментари (0)1041
10 граждански организации от цялата страна получиха грантове на обща стойност 100 000 лева в деветото изцяло обновено издание на Vivacom Регионален грант. Всеки от финалистите ще бъде подкрепен с 10 000 лева, за да реализира своята идея в областта на образованието или опазването на околната среда.

"Тази година получихме рекорден брой кандидатури – 395 от 361 граждански организации от цялата страна. Това показва, че програмата отговаря в още по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата вече надвишава 600 000 лева.

"Ние като Български център за нестопанско право сме партньори на Vivacom от самото създаване на Гранта – партньорство, което за 9 издания порасна и се превърна в иновативна програма за подкрепа на гражданската активност на местно ниво. Финалистите вече преминаха през първата лаборатория от нововъведената акселераторска програма, в която трансформираха идеите си в истински демонстрационни проекти – пример за природосъобразно поведение и модерни образователни подходи“, сподели Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право.

"Vivacom Регионален грант е изключително важна инициатива, която насърчава хората да участват активно в опазването на околната среда и да полагат усилия в повишаването на качеството на образованието. Ние, от United Group, наблюдавахме засиления интерес към програмата и видяхме потенциала ѝ за развитие. Затова я имплементирахме успешно и в Босна и Херцеговина, където се провежда за трета поредна година“, сподели Йована Лукич, CSR директор на United Group.

След първата акселераторска лаборатория, предстои подкрепените организации да преминат през още 2 лабораторни срещи, на които ще доразвият комуникационните си умения и ще обменят опит и успешни практики с финалисти от предишни издания на Регионалния грант. Останалите идеи, които са преминали успешно преселекция, ще участват в две онлайн обучения за писане, управление и отчитане на проекти, както и за комуникации и работа с медии.

В периода от април до средата на ноември проектите на финалистите ще допринесат за опазване и съхраняване на морската флора и фауна по дивите черноморски плажове, за възстановяване на естествени хранителни вериги в планините, за преодоляване на функционалната неграмотност при младежи, за развиване на чуждоезиково знание сред незрящи, за изграждане на образно мислене на глухи деца чрез литературни произведения в съответните региони в страната. Повече информация за всеки проект може да видите ТУК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: