Вижте как адвокат защитава човек, пронизал жестоко със стрела улично куче

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
09:27 / 27.04.2018
1903
Помните ли пловдивчанина Христо Петков, който прониза със стрела улично куче? В Районния съд на Пловдив вчера започна ново дело, след като предишната условна присъда бе отменена, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Нека дадем думата на адвоката му: "Това е второ връщане на делото, като започва ново разглеждане от друг съдебен състав. Вярваме, че ще имаме оправдателна присъда. След като кучето е ранено, след час-час и половина медик му поставя инжекция и то умира именно от нея.

Подобен случай имаше с човек в Бразилия, при който прът от един метър и половина арматурно желязо и е жив и здрав след правилно оказана му помощ. Няма връзка между изстрела и настъпилия резултат, тоест смъртта. Животното е умряло заради ксилазин - препарат за умъртвяване. Стрелата е за била за сплашване".

Ето как е станало всичко според прокуратурата:

На 21 юни 2015 г. обвиняемият отишъл до бензиностанция в Пловдив, за да зареди автомобила си. През това време наблизо преминало куче, което често обикаляло из района и служителите го наричали Гергана. То било маркирано. Обвиняемият забелязал кучето и ядосан от факта, че същото лаело, извадил от багажника на колата си спортен лък, поставил стрела и го насочил към животното. 

Прицелил се и стрелял, като стрелата уцелила кучето в главата, влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък на кучето. Двама свидетели забелязали раненото животно и се обадили на ветеринарен лекар, както и бил подаден сигнал на тел. 112.
По време на разследването е била назначена съдебно-ветеринарна експертиза, според заключението, на която смъртта на кучето е настъпила в резултат на смъртоносната рана, предизвикана от стрелата.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).