Вижте кой град е шампион по катастрофи в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (88)
10:54 / 04.10.2020
846
Най-много катастрофи от началото на годината до края на отпускарския сезон са станали в района на Пловдив. Така нашият град е печален лидер в тази печална класация

В топ 3 на черната статистика се нареждат още София и Варна, показва равносметката на Пътната полиция, съобщи бТВ.

От Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“ пресметнаха, че шумните маркировки може да намалят риска от злополуки с до 40 процента. Такава шумна маркировка пази на разклона за село Атия, между Бургас и Созопол, на мястото, където преди три години кола блъсна 16-годишен ученик на пешеходна пътека.

"Колкото и човек да е разсеян по време на шофиране, макар че няма правото да бъде разсеян, шумящата маркировка напомня, че трябва по някакъв начин да се  намали скоростта или да се предприеме някакво действие“, споделя мнение Марията Пазвантова, шофьор.

"Водачът се отбива от активна лента, губи контрол и навлиза вече в аварийна, именно този шум може да го стресне и да обърне внимание“, обяснява Даниел Иванчиков от АПИ.

Въпреки че помагат и за концентрацията на шофьорите, причината за поставянето на шумните маркировки е друга – старите пътища. Засега поставянето на такива маркировки в населени места е почти невъзможно заради силния шум от тях.

Виж коментарите (88)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).