Владо Кузов на крачка от затвора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:02 / 25.07.2008
3843
Независимият депутат Владимир Кузов е признат за виновен на втора инстанция от Апелативния съд в София заради извършване на хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов. Това съобщиха от съда вчера. След потвърдената присъда Кузов ще лежи три години в затвора и ще подлежи на обществено порицание - отстраняване от работа. Единственият шанс на депутата сега е обжалване пред Върховния касационен съд (ВКС).

Кузов е осъден за извършване на хомосексуални действия с 13-годишния Николай Кирилов в периода 15 юни-15 септември 2001 година. В обвинителния акт пише, че действията срещу малолетното момче не са били насилствени. Според прокуратурата възрастта на детето предполага полова незрялост и това, което се е случило с него, можело да доведе до увреждания.

Производството по делото започна през 2005 година от Софийската районна прокуратура. Но след като Кузов е избран за народен представител, то беше прекратено. На 7 април 2006 г. главният прокурор Борис Велчев поиска свалянето на имунитета на 7 народни представители, сред които и Кузов. Целта бе да се образува досъдебно производство, повдигане на обвинение и даване на разрешение да продължи наказателно производство. Същия ден депутатът сам подаде декларация в парламента да му бъде свален имунитетът. На 24 август 2006 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу него. Българският съд е поръчков, не съм изненадан от решението му. След решението на магистратите от Софийски градски съд Кузов заяви, че не се познава с главния свидетел Кирилов, че е невинен и че в периода, за който прокуратурата твърди, че е извършвал хомосексуалните действия, е бил на работа.

Ако се озове зад решетките, той ще повтори съдбата на Цветелин Кънчев-Дон Цеци, който беше осъден за хулиганство. Ромският тартор също бе действащ депутат, когато получи ефективна присъда.

Източник: в. "Новинар"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...
Български фермер разкри огромна далавера с млякото
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).